Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Perdigueiro portugues Hundar

Portugisiska-pointer-i-fältet Portugisisk-pointer-ansikte Portugisisk-pointer-running

Historia


Perdigueiro portugues härstammar från Portugal och tros vara flera tusen år gammal. Den avlades fram som jakthund för att hitta och peka ut fåglar för jägarna. De föddes till att börja med bara upp på hovets kennel, men rasen blev snabbt populär med de lägre klasserna och användes framför allt för att jaga rapphöns. Över åren minskade antalet hundar, men ett par individer hittades i avlägsna delar av norra Portugal, så att uppfödning kunde fortsätta. Man tror att perdigueiro portugues användes för att skapa den engelska pointern. De klassas som ovanliga, men antalet hundar ökar.

Beteende


Perdigueiro portugues är lojala och hängivna sina familjer. De är vänliga mot de flesta de träffar om de socialiserats, men kommer skälla när någon är vid ytterdörren. De kommer alltså varna, men inte skydda. De är kärleksfulla mot barn och sällan aggressiva mot människor. Precis som med alla hundar är det viktigt att vänja dem vid många olika människor, platser och hundar från en tidig ålder. De kan bo tillsammans med katter och andra husdjur, men har ibland svårt att klara av tamfåglar.

Träning måste börja tidigt; deras jaktinstinkt visar sig ofta från början. De är arbetshundar som tycker om utmaningen i träning och arbete. Om de inte ska användas som jakthundar är det viktigt att hitta en annan aktivitet som kan hålla dem psykiskt stimulerade. Agility eller lydnadsträning är bra för detta. Perdigueiro portugues svarar bra på sina ägares önskningar, och vill vara dig till lags. De kan bli ganska skygga om du skäller på dem, så försök att undvika detta. Det bästa sättet är att berömma den, samt att ge dem massvis med positiv förstärkning och ätbara belöningar. De kommer vilja göra som du säger, eftersom de vet att de kommer belönas med din kärlek.

Perdigueiro portugues är en aktiv hund, men behöver inte timmar av motion. En lång promenad och en lekstund om dagen brukar räcka. De kommer i stort sett alltid tillbaka på signal, och när ni är ute kommer de oftast hålla sig nära dig, även om de jagar.

De älskar att leka med frisbees och att springa runt för att bli av med all sin energi. En lång vandring på helgen gör dem glada, och deras uthållighet är imponerande. Med det sagt är de inte en "en lång promenad på helgen"-hund, utan behöver regelbunden motion. En uttråkad perdiguiero kommer förstöra ditt hus.

Perdigueiro portugues korta päls måste borstas ett par gånger i veckan. Luras inte av den prydliga pälsen, de fäller fortfarande och kan täcka ditt hem med hundhår. Att borsta dem kommer dock begränsa detta.

Det finns inga kända hälsoproblem med rasen och de är allmänt friska hundar.

Temperament


Perdigueiro portugues är en social hund som älskar att tillbringa tid med sina familjer. Deras livliga natur gör att de blir bra lekkamrater för barn. Det är dock viktigt att alltid hålla koll på din hund runt barn. De är otroligt kärleksfulla och kommer följa efter dig vart du än går, bara för att vara nära.

Hälsoproblem


Perdigueiro portugues kan drabbas av höftdysplasi, epilepsi, hjärtsjukdomar, cancer, autoimmuna sjukdomar, hypotyreos, diabetes, allergier, patellaluxation (knäledsurvridning) och ögonproblem.

Information om rasen


  • Status: Ovanlig
  • Livslängd: 12 - 14 år
  • Vikt: 16 - 27 kg
  • Höjd: 48 - 56 cm
  • Ovanlig: Nej

Bilder på Perdigueiro portugues

Senaste recensionen för Perdigueiro portugues


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.