Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vizsla Hundar

En vacker vuxen hane vizsla som sitter mycket högt och prydligt och väntar på ett kommando. En närbild av en vizlasas djärva röda huvud och korta, täta päls En härlig, lång, röd vizsla som ligger redo att leka En mognande vizslavalp av hankön, som står högt och visar upp sin slanka kroppsbyggnad. Två prydligt sittande röda vizslas som njuter av varandras lydnad En vacker, röd vizsla som sitter väldigt högt och väntar på ett kommando. En närbild av en vizsla's vackra, stora, slappa öron och korta röda päls. En närbild av en vizsla med ett starkt, strängt huvud En grupp vizslavalpar som får en välbehövlig vila.

Historia


Vizlan härstammar från Ungern, där den föddes upp som jakthund. Rasen är otroligt bra på att hitta byten och få fram dem till jägarna, men också på att hämta den skjutna djuret. De är snabba och tycker om att arbeta nära sin ägare. De älskar vatten och kommer glatt simma ut för att hämta byten i vattnet. Efter andra världskriget spreds rasen över världen och blev snabbt populär som husdjur och arbetshund. De kallas ofta ofta ungersk vizsla eller ungersk pointer.

Beteende


Vizsla föddes upp som arbetshund och älskar att vara kring människor. Det är en av rasens främsta fördelar. De älskar mänsklig kontakt och tycker inte om att bli lämnade ensam. De är försiktiga, nästan blyga och otroligt kärleksfulla, och kommer klättra upp i ditt knä så ofta de får chansen. De är fina husdjur som kommer bra överens med barn, främlingar och andra husdjur. De kommer gå nära dig hela tiden, och vill helst dela kudde och täcke på natten.

De är väldigt aktiva och kan lätt vara ute och gå eller springa större delen av dagen. Vizslas kommer inte må bra av en kort promenad i koppel, de måste få springa fritt på ett säkert område. Det är dock viktigt att ni tränar på att komma tillbaka, eftersom de lätt blir distraherade om de får upp ett spår. Vizslas kan vara väldigt känsliga och svarar bäst på positiv träning med fokus på ömhet. Hårda ord kommer skrämma en vizsla, men de lär sig fort och kommer vilja vara dig till lags. Vissa individer kan bli lite för uppspelta när folk kommer på besök, så det är viktigt att träna dem att sluta hoppa upp för att säga hej. De passar bra för en aktiv familj som tillbringar mycket tid utomhus, perfekta löparpartners!

De tar lång tid på sig att mogna och kan vara väldigt valplika till 3-4 års ålder. De har kort päls som behöver borstas ofta för att få bort döda hår. Vizslas är smalt byggda, men är väldigt muskulösa. De behöver mer motion än de flesta hundar för att hålla sig fysiskt och psykiskt välmående. De drabbas sällan av några hälsoproblem, men epilepsi är förknippat med rasen.

Temperament


Vizslas är lek- och kärleksfulla hundar. De är atletiska och älskar att springa och leka, och kan bli väldigt uppspelta. De är dock också lugna och ömsinta och kan utmana till och med en labrador i en "vem är snällast"-tävling. Föga förvånande betyder det att de fungerar bra med främlingar och andra husdjur så länge de vänjer sig från en tidig ålder.

Hälsoproblem


Vizslas kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, epilepsi, cancer, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), ögonlocksproblem, grå starr, glaukom, magomvridning, allergier och koaguleringssjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 14 år
 • Vikt: 18 - 30 kg
 • Höjd: 53 - 61 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Vizsla

Senaste recensionen för Vizsla


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.