Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Cavalier king charles spaniel Hundar

En mogen vuxen cavalier king charles spaniel med en vacker, lång päls En svartvit cavalier king charles spaniel med en härlig, mjuk päls. En vacker, mörk pälsad cavalier king charles spaniel valp En ung cavalier king charles spaniel som sitter i givakt. En ung brunpälsad cavalier king charles spaniel med vacker mjuk päls En cavalier king charles spaniel's vackra, buskiga öron En vacker, svart och brun cavalier king charles spaniel En närbild av en cavalier king charles spaniel's vackra långa, mjuka öron En närbild av en vacker cavalier king charles spaniel lång, mjuk päls En frisk, liten cavalier king charles spaniel med traditionell päls En härlig liten cavalier king charles spaniel som njuter av lite motion En röd cavalier king charles spaniel som visar upp sin vackra, långa kropp Tre små cavalier king charles spaniel's sitter tålmodigt

Breed Rating (1 recensioner)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Cavalier spaniels fanns redan på 1500-talet, då de användes som knähundar och fotvärmare - som en levande varmvattenflaska. Under 1700-talet blev Kung Charles II av England så fäst vid rasen att den blev känd som just king charles spaniel. Under de kommande 200 åren skedde massvis med avel, vilket skapade en kortare nos, eftersom detta föredrogs. Vid tidigt 1900-tal hade trenderna ändrats igen, och man gick tillbaka mot den mer spetsiga nos som rasen har idag.

Beteende


Cavalier king charles spaniel är en kärleksfull, hängiven och vänlig hund som älskar sällskap. De är lekfulla och energirika, men tycker också väldigt mycket om att gosa i soffan, och kommer alltid vilja sova i din säng. Eftersom de är så fridfulla används de ofta som terapihundar, och är fantastiska med barn av alla åldrar. De tycker inte om att bli lämnade ensamma under längre perioder eftersom de älskar sällskap, men är inte den sortens hund som kommer springa efter dig vart du än går. Med träning lär de sig ganska fort, men kan fortfarande vara ganska busiga. De har vackert själfulla ögon, och kommer alltid komma till dig när du inte mår så bra.

De älskar promenader och att utforska nya lukter, eller jaga allt som rör sig, vilket gör att de inte alltid är superbra på att komma tillbaka när du ropar. Precis som de flesta andra spaniels kan de vara väldigt giriga, men det kan göra träning lättare.

Cavalier king charles spaniels är en frisk ras, men håll utkik efter övervikt och höftdysplasi, två saker som ofta drabbar rasen. Deras långa päls kommer tovas om den inte tas hand om regelbundet, men det är inget problem eftersom hundarna älskar uppmärksamheten de får när de blir omhändertagna. Pälsen måste också klippas några gånger om året.

Temperament


Cavalier king charles spaniels är väldigt kärleksfulla och lugna. Dessa hundar har inga ovänner, och passar bra i hem med både andra husdjur och barn. De älskar både en lång promenad och att ligga och slappa på soffan.

Det är viktigt att de får träffa människor och hundar från en tidig ålder för att motverka att de blir allt för blyga och försiktiga. De är inte alls bekväma med att lämnas ensamma för länge eftersom det inte finns någonting de tycker bättre om än att umgås.

Hälsoproblem


Rasen kan drabbas av klaffel (hjärtproblem som i stort sett alla raser drabbas av vid hög ålder), höftdysplasi, syringomyeli (hjärn- och ryggradstillstånd som kan leda till förlamning) samt många ögon- och öronsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 14 år
 • Vikt: 5,4 - 8,2 kg
 • Höjd: Ca. 30 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Cavalier king charles spaniel

En fantastisk king charles spaniel
Cavalier king charles spaniel som ligger ner
Soliga dagar x
Nytt tillskott!
Jazz blir allt mysigt !!
är jag vacker?
Perdi min älskade Blenheim
Försök att inte ge henne en behandling ...
Trött efter en hård dag med att skydda familjen
Trött efter en hård dag med att skydda familjen

Senaste recensionen för Cavalier king charles spaniel (1 av 1)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Underbar ras! - Sara,

Helt underbara hundar, lätta att leva med, beroendeframkallande. Anpassar sig och trivs lika bra hos aktiva friluftsmänniskor som hos pensionären med rollator. Er text innehåller några allvarliga fel. Höftledsdysplasi är definitivt inte vanligt, däremot förekommer patellaluxation. Rasens stora problem är hjärtfel och syringomyeli, som ni nämner. Oerhört viktigt att som valpköpare ställa frågor till uppfödaren om detta, och kontrollera far- och morföräldrars hälsostatus. Pälsen ska INTE klippas eller trimmas. En cavalier ska inte ha en päls där det behövs, de ska ha en lättskött, silkig päls med måttlig kroppspäls och behäng på öron, svans, bröst och ben.