Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Skotsk terrier Hundar

En vackert skött vuxen skotsk terrier som visar upp sina långa fransar och spetsiga öron. En blond scottish terrier med en härlig, mjuk päls och en svans som är svajig. GorGeooss, liten, svart skotsk terriervalp som vilar på Golvet. En frisk, vuxen skotsk terrier med en vacker tjock, svart päls En härlig, liten vuxen skotsk terrier med lång svart päls och spetsiga öron En skotsk terriers otroligt spetsiga öron och skägg. En scottish terrier som njuter av lite motion på agiligy-utrustningen En skotsk terrier med en härlig, tjock, svart päls En vacker, svart scottish terrier med ett stort, rufsigt skägg En närbild av en skotsk terriervalps vackra små öron och trådiga päls En ljuspälsad skotsk terrier som tålmodigt väntar på uppmärksamhet En genomblöt scottish terrier som njuter av lite motion i vattnet

Historia


Den första dokumenterade skotska terriern dök upp under 1400-talet, men de har förmodligen funnits i tusen år, eller ännu längre. De klassades som en terrier av skye-typ tills slutet av 1800-talet när alla mindre terrierraser delades in i grupper. De avlades för skadedjurskontroll och är envisa jägare som ofta kommer gräva för att fånga sitt byte.

Beteende


Skotska terriers är tuffa små hundar som är bestämda och har en självständig utstrålning. De är kärleksfulla mot sin familj och kommer bra överens med barn, men kan vara tveksamma mot främlingar som hälsar på i hemmet. De tycker om att vara nära dig, och definitivt att bli gosade med. De kan vara väldigt destruktiva om de blir uttråkade, och kommer älska att gräva hål i din trädgård; att de gem en egen sandlåda att gräva i fungerar bäst för att förhindra att din trädgård ser ut som ett månlandskap.

De kommer skälla när någon kommer till dörren, och måste lära sig att du bestämmer vem som får komma in, inte dem. Att tidigt vänja dem vid att folk kommer och går gör att de snabbt lär sig. Skotska terriers älskar att sova högst upp på soffryggen, där har de bra utsikt och kan se allt som händer. De är otroligt känsliga för stämningen i huset och kommer märka om några i familjen bråkat eller inte mår så bra. De är otroligt hängivna sin familj, och väldigt beskyddande över den. Om en annan hund börjar bråka kommer en skotsk terrier inte backa undan, så det är viktigt att tidigt låta dem umgås med andra hundar, och kanske fortsätta gå i kurser även när hunden är vuxen. De kan klara av katter om de växt upp med dem, men de är trots allt terriers och kommer förmodligen jaga efter katter, ekorrar, en grästuva femtio meter bort eller en plastpåse som blåser i vinden. De är inte alltid superbra på att komma när du ropar, och om de får upp ett spår kommer de försvinna, vanligtvis ner i ett kanin- eller rävhål.

Skotska terriers är envisa och självständiga tänkare som det tar tid att träna. De tycker om att vara dig till lags, men på deras egna villkor, och bara när det passar dem. De kan bli väldigt bra på agility- och lydnadstävlingar om de får rätt träning, och verkar njuta av den uppmärksamhet de får av dig när ni övar tillsammans.

Skotska terriers älskar äventyr och chansen att utforska. Ett långt flexibelt koppel är bäst eftersom deras jaktinstinkt gör att en ekorre på andra sidan parken kommer vara mycket mer intressant än dina panikartade skrik. De kommer kunna gå i timmar om du låter dem, och tycker om att vara utomhus och känna alla dofter. Det är helt okej att släppa dem om ni är på en säker plats, och de kommer oftast bättre överens med andra hundar om de inte går i koppel (precis som de flesta raser). Med det sagt så kan vi garantera att din skotska terrier kommer hitta minsta lilla hål i stängslet och försöka ta sig ut.

Den sträva pälsen måste borstas 2-3 gånger i veckan, och trimmas var tredje månad för utställningshundar, eller klippas för husdjur. Scottie cramp (en sjukdom som orsakar spasmer i benen), Von Willebrands sjukdom och knäledsproblem är vanligare hos skotska terriers. De reagerar också starkt på loppbett, så de bör behandlas var tredje månad och ofta kammas med en luskam under vår och sommar.

Temperament


Skotska terrier är bestämda och lojala hundar. De tycker om att vara vid din sida och kommer ofta vara speciellt fäst vid en person i familjen. Det är svårt att hålla en skotsk terrier tyst, och om de får chansen kommer de gräva upp dina rabatter. De är vanligtvis vänliga mot andra husdjur och hundar, men ganska envisa, vilket gör dem svåra att träna.

Hälsoproblem


Skotska terriers löper risk att drabbas av scottie cramp (okoordinerade ben/muskelspasmer), epilepsi, tumörer, allergier, hjärtsjukdomar, ögonproblem, patellaluxation (knäledsurvridning), höftdysplasi, koaguleringssjukdomar och hjärnsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 13 år
 • Vikt: 8 - 10 kg
 • Höjd: 25 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Skotsk terrier

Senaste recensionen för Skotsk terrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.