Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Weimaraner Hundar

En ung, gråpälsad weimaraner som står högt och visar upp sin smala kroppsbyggnad. En vackert mjuk weimaranervalp med slående, bleka öGon En närbild av en weimaraners stora öron och korta grå päls. En vacker weimaraner tik som ligger prydligt och väntar på ett kommando. En vilande ung weimaraner som sträcker ut sig över Golvet En vacker vuxen weimaraner som visar upp sin kraftfulla fysik. En närbild av en weimaraners vackra, korta, mjuka päls En närbild av en trött weimaraner vackra, mjuka öron En frisk, vuxen weimaraner som ligger vackert och väntar på ett kommando. En vuxen weimaraner som står upp i vattnet och väntar på ett kommando. Två vackra vuxna weimaraners som leker tillsammans i gräset

Historia


Weimaraner härstammar från Tyskland och utvecklades på 1800-talet då den avlades fram som en jakthund som kunde jaga även större djur som hjort och björn. Den korsades med blodhundar, schweiziska strövare och andra pointerraser för att skapa dem moderna ras vi känner igen idag. Rasens kärleksfulla natur gör den till ett väldigt bra husdjur.

Beteende


Weimaraner är en arbetarras som är väldigt aktiv. De är lojala, kärleksfulla och modiga. De är hängivna sina ägare och kommer göra det du ber dem om ifall de tränas väl, men de kräver ganska mycket grundläggande träning. De kan vara envisa och kommer försöka ta över om du inte är bestämd med dem. De är intelligenta hundar som älskar att utmanas. Det sägs att det inte finns någonting du inte kan lära en weimaraner, det enda de inte kan är att sitta stilla en hel dag. De lär sig snabbt och tycker om att hålla sina sinnen aktiva. Om du inte tränar din hund kommer hen snabbt bli destruktiv. Deras jaktinstinkt visar sig när ni är ute och promenerar. De kan fortsätta hela dagen och kräver mycket rörelse, helst går den bredvid dig eller springer medan du cyklar. De kommer bete sig som valpar i ungefär 18 månader.

Weimaraners tycker om att vara utomhus och kan bli uttråkade om de hålls inne för länge. En uttråkad weimaraner kommer bli destruktiv, och det är en av anledningarna till att de ibland adopteras bort. Med tillräckligt med träning är de dock otroliga husdjur. Rasen kommer väl överens med barn, men kan vara något för livliga för väldigt små barn. De kan dock tränas att inte hoppa upp, men de vill bara säga hej och menar ingenting illa. Om ni är en aktiv familj kan dessa hundar vara den perfekta rasen. De är som gladast när de får vara nära sin familj, och kommer vilja att du bekräftar och rör vid dem hela tiden. De fungerar bra med andra hundar och husdjur, men kan ibland vara lite misstänksamma mot främlingar, även om de snabbt vänjer sig.

Pälsen måste borstas för att hålla den fin och ta bort döda hår, men bortsett från det krävs väldigt lite vård.

Temperament


Weimaraner är energiska och nyfikna. De är atletiska hundar som avlats för att jaga hela dagar ute i terräng. Av denna anledning kräver de mycket daglig motion, annars riskerar du att ha en hund som river sönder alla möbler i hemmet. De kan vara lite för livliga för familjer med små barn eller äldre, och som ras tenderar de att inte vara allt för intresserade eller vänliga mot främlingar och andra husdjur.

Hälsoproblem


Weimaraner kan drabbas av höftdysplasi, magsäcksomvridning, hypertrofisk osteodystrofi (felvuxna ben), cancer, hjärtsjukdomar, ögonsjukdomar och allergier.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 30 - 37 kg
 • Höjd: 58 - 68 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Weimaraner

Skydd av kycklingar
Weimaraner beundrar utsikten
Weimaraner vid sjön
En grå hund stod på en tom väg

Senaste recensionen för Weimaraner


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.