Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Leonberger Hundar

En vuxen leonberger som visar upp sin stora och starka kropp En vacker, ung leonberger med en kort, tjock valppäls En närbild av en leonbergers tjocka mjuka päls och jättelika tunga En frisk, vuxen leonberger som står upp och visar upp sin vackra, tjocka päls. En vacker, mogen leonberger som sitter prydligt och väntar på uppmärksamhet En ung leonberger med en slarvig päls som ligger vackert på Golvet. En leonberger som står högt och visar upp sin muskulösa fysik En närbild av en leonbergers vackra korta nos och mjuka päls En frisk vuxen leonberger med en vacker, tjock päls En underbar vuxen leonbergerhane som visar upp sin vackra och starka fysik. En underbar, vuxen leonberger som njuter av lite motion i Snow

Historia


Leonberger registrerades för första gången som ras 1846 av Heinrich Essig från Leonberg i Tyskland. Rasen tros ha utvecklats från korsning av newfoundland, sankt bernard och pyrenéerhund, men så tidigt som 1585 finns hundar med samma beskrivning dokumenterade, så rasens historia är relativt okänd. De användes som gårdshundar eftersom de kunde dra små kärror och fungera som vakthundar.

Beteende


Leonbergers är familjehundar som älskar att umgås med människor, och passar väl in i de flesta hem. De är dock väldigt stora. Så länge de får vara med familjen är de lugna och glada. De är fantastiska med andra husdjur, hundar och barn, och tenderar att vara undergivna mot människor. De föds nu upp för att användas som räddningshundar i vatten eftersom de är otroligt bra på att simma och har en naturlig dragning till vatten. I vissa delar av världen används de fortfarande för att dra kärror. De är intelligenta, lojala, självsäkra och lekfulla hundar, som sällan visar några tecken på aggression.

Träning är, precis som med de flesta hundar, väldigt viktigt, men ännu viktigare på grund av leonbergers storlek. En otränad leonberger som inte kan gå i koppel är inte idealt. Lydnadsträning kan ta tid, men det har mer att göra med deras tokiga och lekfulla natur än att de inte kan lära sig. Leonbergers har underullspäls. Den yttre pälsen ligger platt mot kroppen och täcker en mjukare tjock underull. De fäller väldigt mycket, så det är viktigt att borsta dem regelbundet, men rasen bör inte rakas eftersom det kan leda till att ny päls bli lockig och gör att de inte kan kontrollera sin kroppstemperatur på rätt sätt. För att vara en så stor hund kräver de relativt lite motion. En promenad om dagen är tillräckligt för att hålla dem glada så länge du kliar dem bakom öronen när det behövs.

När det kommer till hälsa är de en allmänt frisk och stark ras. De kan drabbas av magsäcksomvridning, så det är bäst att ge dem mat två gånger om dagen snarare än ett större mål.

Temperament


Leonbergers har ett auktoritär och atletiskt temperament. För en så stor hund är de förvånansvärt rörliga och tycker om en promenad. De utvecklar en beskyddande instinkt allt eftersom de mognar. De kan därför vara något aggressiva mot andra hundar, och två leonbergers av samma kön bör inte bo tillsammans.

Det är viktigt att de tidigt vänjer sig vid främlingar och att de tränas ofta så att de inte ställer till med problem.

Hälsoproblem


Leonbergers kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, osteokondrit (en sorts ledinflammation), Addisons sjukdom (en hormonell sjukdom med allvarliga symptom), koaguleringssjukdomar och hjärtsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 6 - 9 år
 • Vikt: 50 - 77 kg
 • Höjd: Hanar: 74 - 79 cm, Tikar: 66 - 74
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Leonberger

Ragnar & Freya väntar på att gå ut och gå

Senaste recensionen för Leonberger


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.