Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Segugio italiano Hundar

Historia


Segugio italiano är en uråldrig hundras som funnits i tusentals år. Den användes av bönder för att hitta och jaga kaniner och harar, och är känd för att ignorera alla andra djur. De användes till att börja med i flock för att jaga vildsvin, men när de försvann ändrades fokuset till hare. De har otroligt starkt luktsinne. Rasen är ganska vanlig i sitt hemland, men inte så välkänd utanför Italien. Det finns både slät- och strävhåriga segugios, och de används fortfarande oftast som arbetshundar.

Beteende


Efter att ha tillbringat år med att arbeta med människor är det kring oss som segugion mår som bäst, och de passar väldigt bra i familjelivet. De är tysta inomhus och tycker om barn, andra husdjur och hundar, om de socialiserats från en tidig ålder. De kommer varna dig när någon är vid dörren, men är oftast välkomnande mot främlingar. De är bra vakthundar, men är kärleksfulla mot i stort sett alla de träffar. De tycker inte om att lämnas ensamma för länge och kommer vilja veta vad som händer runt omkring dem. De tycker inte om bråk och kan vara väldigt känsliga om de känner irritation i luften. Segigios tycker inte om att skiljas från människor, och det kan leda till destruktivt beteende och skällande. Lämna den ensamma under kortare perioder från en tidig ålder så att de lär sig tillbringa tid själva.

Träning måste börja tidigt. Segugio italianos har en naturlig förmåga att lära sig, och kommer vilja vara dig till lags. De kan vara envisa, men det handlar snarare om att de är uttråkade än att de inte vill lära sig. Håll träningen kort och roligt för att få dem att inse vad det är du vill att de ska göra. Använd lekar, beröm och positiv förstärkning så kommer de snabbt lära sig.

Segugio italianos har väldigt mycket energi och behöver långa promenader varje dag. De är otroligt uthålliga och är perfekta hundar för löpare. Deras luktsinne liknar det hos blodhundar, så när ni är ute och går kan de plötsligt försvinna i jakt på något byte. Det är därför bäst att promenera med dem i långt koppel för att förhindra att de springer bort. De älskar att springa men har väldigt lite koll på världen runt omkring sig, framför allt trafiken. När de fått promenera är de oftast glada om de får sova och vara med sina ägare, men passar förmodligen bäst för någon som bor på landet.

Segugio italianos har inga direkt kända hälsoproblem.

Pälsen måste borstas regelbundet för att få bort döda hårstrån, och klorna bör hållas korta.

Information om rasen


  • Status: Vanlig
  • Livslängd: 11 - 14 år
  • Vikt: 18 - 27kg
  • Höjd: 48 - 58 cm
  • Ovanlig: Nej

Bilder på Segugio italiano

Senaste recensionen för Segugio italiano


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.