Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Patterdale terrier Hundar

Patterdale-terrier-white-background Patterdale-terrier-balck Patterdale-terrier-valp Patterdale-terrier-playing Patterdale-terrier-brown Patterdale-terrier-beach

Historia


Patterdale terriern härstammar från Lake District i England och avlades först under 1960-talet som grythund. Bönder använde rasen för att skydda nyfödda lamm från rävattacker. Hundarna kunde jaga rävar och gräva ut dem ut grytet, och patterdale är en skicklig jägare av alla sorters skadedjur. Namnet kommer från byn Patterdale.

Beteende


Patterdales är orädda och aktiva hundar. De älskar att leka och kommer väl överens med respektfulla barn och andra hundar i hemmet. De kan också vara okej med katter om de växer upp med dem, men det är olika från hund till hund. De är oftast vänliga mot främlingar, men måste precis som de flesta hundar vänja sig vid att umgås med andra från en tidig ålder för att klara av olika situationer. Om du tidigt tar med dig hunden ut för att träffa andra hundar och människor och se olika platser kommer du med största sannolikhet få en välfungerande hund som klarar av de flesta situationer.

Patterdale terriers vilja att jaga kan inte kontrolleras. De kommer jaga allt som rör sig, vilket kan innefatta både fåglar och cyklar. De kräver bestämd träning för att motverka olyckor, för rasen tenderar att hamna i trubbel. De kan vara busiga och något lömska för att få som de vill, men deras underbara personlighet väger upp för busigheten. De är roliga och älskar att vara kring människor, men de är inte för krävande och kan lämnas ensamma om de först tröttats ut med en lång promenad. Agility och flyball är bra sätt att hålla dem aktiva, och de tycks må bra av tävlingsmomentet. Patterdales är glada hundar som älskar att vara dig till lags, och är väldigt lojala. De är vanligtvis tysta inomhus och tycker om att gosa med dig på soffan. De kommer alltid försöka leta efter den varmaste platsen att sova - vanligtvis i din säng.

Eftersom de är aktiva jägare kommer de inte må bra av en kort promenad runt kvarteret. De måste få springa runt och utforska, helst på ett inhägnat område eller i ett långt koppel. De kommer vilja jaga och kan försvinna på en sekund, vanligtvis ner i ett kaninhål. De är vanligtvis bra på att komma tillbaka när du ropar - men bara om det inte finns någonting mer spännande att göra. Patterdales kan vara väldigt glupska, så använd detta vid träning. Belöningsbaserad träning med mycket beröm fungerar bäst med denna smarta ras.

Pälsen är kort och kräver inte så mycket arbete, men klorna kan växa sig väldigt långa och kräver regelbunden klippning. Det är viktigt att tidigt vänja hunden vid att någon tar i hens tassar så att klippningen inte blir ett problem varje gång. Patterdales är friska hundar och drabbas sällan av någonting allvarligt, men eftersom de alltid sticker huvudet i saker kan de få problem med ögonen, vanligtvis i form av ögoninflammationer.

Temperament


Patterdale terrier är orädda men vänliga hundar. De tycker om att vara med dig och ligga nära i soffan, vilket kan få folk att tro att de är riktiga mjukisar. Det ändras dock snabbt när en ser detta muskelpaket jaga eller irriteras av främmande hundar. Traditionella terrieregenskaper som högljudd, aggressiv, energisk, nyfiken och outtröttlig syns verkligen hos patterdale terriers. Främmande människor är vanligtvis okej, men djur de inte känner bör se upp.

Hälsoproblem


Patterdale terriers drabbas ibland av ögoninflammationer och vissa tandproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 13 år
 • Vikt: 5 - 6 kg
 • Höjd: 28 - 30 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Patterdale terrier

Senaste recensionen för Patterdale terrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.