Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Greyhound Hundar

En vacker vit kapplöpningsvårdhund som står högt En härlig ung vuxen greyhound som sitter mycket snyggt. Ett porträtt av en slående, svart greyhound En vilande greyhound som njuter av sin tid på Golvet. En ung vuxen greyhound med en härlig kort, svartvit päls En vacker vuxen greyhound med utsträckt kropp. En frisk greyhound i full fart En härlig, liten gråhund med en vacker mjuk päls En stark, vuxen greyhound som springer runt ett skarpt hörn En underbar honlig greyhound, som visar upp sin vackra långa kropp och svans. Fem tävlande greyhounds som springer i full fart

Historia


Greyhound är en gammal europeisk ras som avlades som vinthund för att upptäcka och följa vilda djur. Med sin smala kropp, långa ben och flexibla ryggrad kan greyhounds komma upp i 70 km/h över en väldigt kort sträcka! De ägdes i stort sett bara av adeln fram till att greyhound racing blev populärt i Storbritannien och USA under tidigt 1920-tal. Hundar jagade efter konstgjorda harar fastsatta på en bana, och folk spelade på hundarna.

Beteende


Greyhounds är tysta, lugna och avslappnade hundar. Även om de kan komma upp i otroliga hastigheter är de sprinters och inte maratonlöpare. De trivs mycket bättre med att sova i sin säng än att gå på långa promenader. De är fantastiska husdjur och trivs ofta bra tillsammans med andra djur och barn. Med tanke på att de är vinthundar kan de ofta få för sig att jaga små djur när de är ute i naturen. De trivs dock vanligtvis ganska bra med att gå i koppel, så släpp dem bara lösa när ni är på ett begränsat område.

Greyhounds är intelligenta och försiktiga hundar som svarar bra på träning. De kan dock vara ganska envisa, så de kommer inte komma springande tillbaka till dig om de fått syn på någonting spännande. De är lojala och lugna husdjur som sover väldigt mycket, allra helst på en soffa eller i din säng; de har en förmåga att hitta det bekvämaste stället att sova på. De är väldigt sociala djur och tycker inte om att lämnas ensamma under längre perioder. De skäller sällan, oftast bara när de leker med andra hundar.

Greyhounds har lite kroppsfett och väldigt tunn hud, så de blir lätt kalla och måste ha en jacka när det blir kallt och blött ute. De drabbas sällan av sjukdomar, och deras päls kräver minimalt med underhåll.

Temperament


Greyhounds är lugna och eleganta. Hemma kommer de vara respektfulla och avslappnade och förmodligen hitta en mjuk, varm plats att somna på. När ni är ute kan du se hur de verkligen är byggda för höga hastigheter. De älskar att snabbt springa efter små djur som kaniner, och tar sig över ett fält på sekunder.

De kommer bra överens med de flesta, även om deras storlek och ibland nervösa lynne gör att de stundtals råkar välta små barn eller möbler i huset.

Hälsoproblem


Greyhounds kan drabbas av bencancer, magomvridning, epilepsi och koaguleringssjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 15 år
 • Vikt: 27 - 40 kg
 • Höjd: 66 -74 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Greyhound

Travare x
Vacker pojke - traver x
Maddie

Senaste recensionen för Greyhound


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.