Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Grosser schweizer sennenhund Hundar

Greater-swiss-mountain-white-background Greater-swiss-mountain-white-lying-down Större schweizisk bergsvitvalp Greater-swiss-mountain-white-outside Greater-swiss-mountain-running Greater-swiss-mountain-happy Greater-swiss-mountain-family Större schweiziska bergsstranden

Historia


Grosser schweizer sennenhundens exakta ursprung är okänt, men de kommer förmodligen från romarnas mastiffer som fanns för 2000 år sedan. De avlades troligtvis med lokala gårdshundar för att skapa den ras vi har idag. Det är den största av de fyra schweiziska bergshundarna. De användes på gårdar för att dra kärror, vakta gården, valla får och boskap, samt som sällskap. De fick smeknamnet 'fattigmanshäst' eftersom deras förmåga att dra saker var otroligt imponerande. Under tidigt 1900-tal fanns bara väldigt få grosser schweizer sennenhundar eftersom maskiner och andra raser börjat utföra deras arbete. 1908 blev dock Doktor Alberg Heim intresserad av rasen och började föda upp dem, vilket ledde till att antalet hundar ökade kraftigt.

Beteende


Grosser schweizer sennenhund är en stor, lojal och kärleksfull hund som älskar sin familj. De tycker om att tillbringa tid tillsammans med sina människovänner och är hängivet sällskap för alla. De kan vara något beskyddande över sina hem om de inte vant sig vid att umgås, men accepterar främlingar när du släppt in dem. De älskar att umgås och leka med barn, och är vanligtvis lugna och försiktiga runt dem. De kommer bra överens med andra hundar och husdjur och är sällan aggressiva mot hundar utanför hemmet. De kommer dock skydda dig om du behöver skydd.

Grosser schweizer sennenhundar behöver ganska mycket motion, men är inte så krävande. De tycker om att vara utomhus och kring sin familj, men ett par promenader om dagen håller dem glada. Korta energispurtar och promenader i stilla mak är allt de klarar, sen vill de vända dem och vila. De användes som arbetshundar och är väldigt uthålliga, men som husdjur är de glada över vad du ger dem. Många tycker om att dra saker, och kan bära ryggsäcken med picknick när familjen är ute på utflykt. Att lägga på lite vikt, och använda en sele, gör att hundarna känner sig behövda, och de flesta tycker mycket om det.

Träning måste börja tidigt med grosser schweizer sennenhundar. Precis som andra stora rasen måste de veta vem som bestämmer. De är inte svåra att ha att göra med, men kan vara envisa och ta lång tid på sig att lära sig saker. Vissa älskar dock träning och lär sig saker snabbt, det beror på individen. Grosser schweizer sennenhundar tar lång tid på sig att mogna, både fysiskt och psykiskt, så konsekvent träning är viktigt för att få ut det bästa ur dem. De kan bete sig som valpar under lång tid och kommer vilja leka och busa. En försiktig och kärleksfull inställning är bäst eftersom dessa hundar kan vara ganska känsliga och backa för hårda ord. Att få dem att 'arbeta' kommer hjälpa vid träning. Försök att få dem att bära saker i munnen, t.ex. genom aportlekar. Det stimulerar dem och gör att de har roligt.

Regelbunden borstning hjälper till att hålla pälsen fin och får bort döda hårstrån.

Grosser schweizer sennenhundar drabbas väldigt sällan av sjukdomar för att vara en så pass stor hund, men höftdysplasi och magsäcksomvridning kan ibland ses.

Information om rasen


  • Status: Vanlig
  • Livslängd: 10 - 12 år
  • Vikt: 59 - 62kg
  • Höjd: 60 - 73 cm
  • Ovanlig: Nej

Bilder på Grosser schweizer sennenhund

Senaste recensionen för Grosser schweizer sennenhund


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.