Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Australian cattledog Hundar

En vacker vuxen svart, vit och brun australian cattle dog ligger ner En vuxen brun australian cattle dog med avskalad päls. En ung, brun och vit australian cattle dog En ung mörkpälsad australian cattle dog med en härlig tjock päls De karakteristiska spetsiga öronen hos den australian cattle dog En vacker australian cattle dog, som står högt med öronen spetsade. En närbild av en australian cattle dog's vackra skarpa öron En vuxen australian cattle dog med en härlig, tjock, trådig päls. Tre australian cattle dogs ligger prydligt bredvid varandra En glad australian cattle dog slickar sig på läpparna En livlig australian cattle dog som väntar på ett kommando En smart australian cattle dog med vackra bruna öGon En australian cattle dog med en härlig fläckig päls. En vargig australian shepherd dog ute i naturen Snow

Historia


Under tidigt 1800-tal blev stora områden i Australien tillgängliga som betesmarker för boskap, och man behövde en hund som kunde valla över stora områden. 1840 korsade en man som hetter Hall blue merlse highland collies med tama dingos för att skapa den första australian cattledog som hette Halls Heelers. Hundarna var fantastiska på att täcka stora sträckor genom tjock och svår terräng. De använde sina munnar för att valla vilda kor, och nafsade på dem för att få dem att gå dit de ville. Genom mer korsavel med bullterriers, dalmatiner och kelpie skapades australian cattledog, och erkändes som ras runt 1897.

Beteende


Australian cattledogs är intelligenta, och en av de lättaste raserna att träna. De är en arbetarhund som behöver psykisk och fysisk stimulans för att vara glada. De följer kommandon som inga andra, men kommer också använda sin egen hjärna för att nå mål. När de tränats är rasen är perfekt kollega, och är otroligt lojal. De tenderar att gläfsa mot mindre barn, så det är viktigt att tidigt vänja dem för att få bort detta beteende. De måste ha ett jobb att göra, så se till att de inte blir uttråkade; de kommer bli otroligt destruktiva om det händer.

De är bra med barn och andra husdjur om de får vänja sig från en tidig ålder, men kan vara väldigt misstänksamma till att börja med. De försöker alltid skydda sin familj och sitt hem, och är imponerande vakthundar. Med sin outtröttliga person är de perfekt sällskap på löptrurer och kräver ganska mycket daglig motion. De tycker inte om att lämnas ensamma under längre stunder, och passar bäst tillsammans med någon som jobbar utomhus, där de kan bli en del av ditt arbete.

De tycker om sällskap och kommer belöna dig med hängivenhet och lojalitet. Det är viktigt att komma ihåg att australian cattledogs behöver konstant träning för att hålla sina hjärnor aktiva. All typ av mental stimulans är bra. De älskar att lära sig, så prova nya trick och kommandon ofta. De kan vara envisa, men kommer alltid vilja vara dig till lags.

Australian cattledogs fäller ganska mycket, och måste borstas dagligen för att motverka att du får hår över hela huset. De kan drabbas av höftdysplasi, och dövhet och ögonproblem är vanligare hos denna ras.

Temperament


Australian cattledogs är intelligenta, tuffa och självständiga. De är avlade att arbeta hela dagar i varma förhållanden, så dessa hundar har otrolig uthållighet och måste få massvis med motion och stimulans för att hålla sig friska och glada. De tenderar att undvika andra hundar, så det är viktigt att de tidigt tvingas umgås med andra så att de vänjer sig.

De älskar att leka och kan vara bra med barn, även om de ibland kan tendera att putta på familjemedlemmar i ett försök att valla dem. Det är viktigt att allt puttande och nafsande avvänjs tidigt.

Hälsoproblem


Australian cattledogs kan drabbas av höftdysplasi, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), dövhet och armbågsdysplasi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 13 år
 • Vikt: 20 - 28 kg
 • Höjd: 43 - 51 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Australian cattledog

Senaste recensionen för Australian cattledog


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.