Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Polski owczarek nizinny Hundar

En ung polsk lowland sheepdog som ligger och väntar på uppmärksamhet En närbild av en polsk lågländsk fårhunds vackra korta nos. En närbild av en polsk låglandsfårhunds otroligt mjuka päls En härlig svartvit polsk lowland sheepdog En underbar liten polsk lowland sheepdog-valp som leker. Det söta fluffiga ansiktet på en polsk låglandsfårhund med svart knappnäsa Två polska lågländska fårhundar ligger ner och väntar tålmodigt på uppmärksamhet Två GorGeooss polska lågländska sheepdogs redo att leka En polsk låglandsfårhund som ligger ner utanför, redo för sitt nästa kommando. En närbild av en polsk lågländsk fårhunds vackra lilla näsa En närbild av en polsk lågländsk fårhunds otroligt långa päls En stilig polsk lowland sheepdog som njuter av en lantlig bris En frisk polsk låglands sheepdog som driver får. En ung polsk lowland sheepdog med en underbar kort tjock päls En polsk låglands sheepdog på ett polskt frimärke

Historia


Den polska låglands-fårhunden, eller polski owczarek nizinny, härstammar föga förvånande från Poland och användes för att valla får. Rasens exakta ursprung är okänt, men den kan ha ättlingar i ungerska puli, bearded collie och tibetansk terrier. Antalet hundar minskade kraftigt under andra världskriget, precis som för många andra arbetande hundar. Polska uppfödare tog dock tillbaka rasen, och idag hålls den framför allt som husdjur.

Beteende


Polski owczarek nizinny, PON, är en lugn och välbalanserad ras som är populära husdjur i Polen, men ganska okända över resten av världen. De är fantastiska med barn, andra husdjur och hundar, speciellt om de vuxit upp tillsammans. De kommer skälla när någon ringer på dörren, men är vanligtvis ganska ointresserade av främlingar tills de lär känna dem, och är väldigt sällan aggressiva. Det är viktigt att socialisera dem tidigt för att motverka problem senare i livet. PONs kommer ibland försöka valla både barn och vuxna, eftersom de tycker om att ha alla på en plats.

PONs intelligenta natur visar sig dagligen. De kommer titta på dig, och du kan se hur deras hjärnor arbetar. Träning brukar vanligtvis gå lätt eftersom de tycker om att lära sig. Börja träning tidigt och använd matbaserade belöningar och beröm. De tycker om att leka och kommer snabbt förstå vad du vill att de ska göra. PONs gör bra ifrån sig i agility-, lydnads- och vallningstävlingar, och vissa används till och med som terapihundar. De är glada och hårt arbetande, och kommer njuta av all uppmärksamhet du ger dem. Det gör träning lättare, men det är viktigt att vara bestämd och konsekvent eftersom de kommer märka minsta svaghet. De har otroliga minnen och starka personligheter.

De kräver ganska mycket motion, åtminstone en timme om dagen. De är inga latmaskar, men när de fått röra på sig vill de allra helst krypa upp bredvid dig och ta en tupplur. De kommer i stort sett alltid tillbaka när du ropar, och de är gladast om de slipper gå i koppel. Om du tycker om löpning kommer de vara perfekta kompanjoner i spåret.

Luras inte av deras stora valpögon. De är kända för att försöka vira sina ägare runt tassen för att få som de vill, ofta genom att först titta på någonting de vill ha och sedan på dig. De tycker om att stjäla saker och gömma dem, så om dina strumpor eller underkläder försvinner vet du vem du ska leta hos först.

Polski owczarek nizinnys bör inte klippas eller trimmas. Pälsen kommer anpassa sig själv, men måste borstas åtminstone två gånger i veckan för att motverka tovor och knutor. De kan behöva badas ungefär varannan månad om de blir väldigt smutsiga.

PONs är tuffa hundar som sällan bli sjuka. Höftdysplasi ses ibland, och de kan vara väldigt giriga, så se till att du inte ger dem för mycket mat.

Temperament


Polski owczarek nizinnys är kärleksfulla och lojala hundar. De är beskyddande över sin familj och sitt hem, så de kan vara misstänksamma mot främlingar. Det kan förhindras genom tidig och regelbunden socialisering så att hunden förstår att de flesta människor är vänner. De behöver en lång promenad med träningsinslag varje dag för att respektera dig och hålla sig lugna inomhus.

Hälsoproblem


PONs kan drabbas av höftdysplasi, lysosoms-sjukdomar, allergier och progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 18 - 23 kg
 • Höjd: 41 - 51 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Polski owczarek nizinny

Senaste recensionen för Polski owczarek nizinny


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.