Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Whippet Hundar

En frisk, ung whippet som står upp och väntar på uppmärksamhet från sin ägare. En vacker liten whippetvalp som sitter snyggt och väntar på ett kommando. En härlig liten vuxen whippet som visar upp sin smala kroppsbyggnad En ung whippethane med uppmärksamma öron. En nyfiken liten grå whippet som ligger prydligt och väntar på uppmärksamhet från sin ägare. En whippets underbara långa kropp och spetsiga öron En frisk, vuxen whippet som njuter av en promenad utomhus i Snow En vacker, svartvit ung whippet som springer i full fart. En mogen, vuxen whippet som ligger snyggt på sanddynerna. Tre vackra, små whippets som tittar upp på sin ägare för att få lite uppmärksamhet

Historia


Whippets kommer från greyhounds, förmodligen genom att man parade mindre individer med andra hundar för att få fram den storlek man var ute efter. De föddes upp som vinthundar och användes för att fånga kaniner. När arbetare flyttade in till städerna upptäckte de att whippets också jagade en viftade flagga, och whippetkapplöpning blev en populär sport hos arbetarklassen. Den erkändes officiellt som en ras 1888, och har sedan dess varit väldigt populär både som husdjur och kapplöpningshund.

Beteende


Whippets är otroligt lojala, lugna och avslappnade hundar. De är fantastiska med barn och älskar att vara en del av en familj. De kan vara ganska blyga, och skräms lätt om de vidrörs. För att vara en så snabb löpare verkligen älskar de att sova. De kommer tillbringa större delen av sin tid med att sova på soffan eller i din säng om de inte får en väldigt bekväm egen säng. Eftersom de är vinthundar kommer de se saker en kilometer bort, och kan snabbt jaga efter ett byte. Det är därför jätteviktigt att träna dem på att komma tillbaka till dig. De är över lag väldigt lydiga och svarar bra på kommandon.

De behöver en del motion och kommer springa runt och leka, men vill sen gå hem och vila. Träning måste vara försiktig och lugn eftersom de inte reagerar så bra på hårda ord och straff. De tycker om att vara dig till lags och gör bra ifrån sig i kapplöpning och agility eller på utställningar - och i din soffa. Whippets är känsliga för humör och kommer vilja klättra upp i soffan och gosa med dig när du inte är på topp. De skäller inte så mycket, såvida ingenting är fel. De tycker heller inte om att lämnas ensamma för länge, så länge de inte är under ditt täcke och drömmer om att jaga kaniner. Whippets är vänliga mot andra hundar så länge de vant sig från en tidig ålder, och visar sällan någon slags aggression. De kommer snarare springa iväg än att riskera att hamna i bråk.

En sak som whippets inte klarar av är att vara kalla. De måste få en jacka eller täcke när det är kallt, eftersom de har väldigt lite kroppsfett och tunn päls. Den korta pälsen gör dock att de kräver minimalt med pälsvård. Det största orosmomentet med rasen är ögonproblem. De är också väldigt känsliga för narkos.

Temperament


Whippets är lydiga och inkännande. Precis som sina större greyhound-kusiner älskar whippets att vara bekväma. De är glada om de får vila bredvid dig på soffan och ibland klappas på magen, och trivs som bäst i ett kärleksfull hem som kan skämma bort dem med uppmärksamhet. Med de sagt är de otroligt rörliga hundar som älskar en chans att springa och prova sin otroliga hastighet. De kommer bra överens med nya människor och djur, och blir ett underbart husdjur.

Hälsoproblem


Whippets kan drabbas av cancer, epilepsi, autoimmun hemolytisk anemi (immunförsvaret attackerar de egna röda blodcellerna), ögonsjukdomar, hudproblem (allergier inkluderat), hjärtsjukdomar, medfödd dövhet och kronisk diarré.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 6,8 - 14 kg
 • Höjd: 46 - 56 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Whippet

Zebedee älskar sin filt Omlet
2 vackra whippet tikar
Whippet bitch
Lyssnar också mina berättelser !!

Senaste recensionen för Whippet


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.