Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Engelsk setter Hundar

En röd och vit pälsad engelsk setter, som väntar på en kommundel En mogen english setter med en vacker lång svartvit päls En mogen vuxen english setter med en härlig, tjock, svartvit päls En vilande vuxen english setter med en vacker röd och vit päls En ung vuxen english setter med en intressant svartvit päls En närbild av en underbar, liten engelsk settervalps huvud En närbild av en engelsk setters vackra, mjuka, vita och bruna päls En english setters vackra, långa nos och mjuka, lurviga öron

Historia


Engelsk setter är en av de äldsta setter-raserna, och användes för jakt. Hundarna tränades att hitta byten och sen stå still för att visa jägarna var de skulle titta. De är troligt att rasen uppkom genom avel av springer spaniels, spanska pointers och vattenspaniels. Engelsk setter avlades framför allt kring 1825 för att skapa en hund som kunde springa långt och länge. De är metodiska i sitt sökande efter byten och står instinktivt still när de hittar ett, snarare än att jaga efter.

Det finns två sorters setters, de som föds upp för utställningar och de som används i fältet. Utställningssettern har mycket längre päls.

Beteende


Engelska setters har en stark vilja, är vänliga mot människor och tycker om att vara sina ägare till lags. De kan gå och springa hur länge som helst och är som gladast när de är ute på promenad och letar spår. Om de får tillräckligt med motion är de avslappnade och lugna inomhus. De tycker om att hoppa upp och gosa på soffan och glömmer ofta hur stora de är, helst kommer de vilja sitta i ditt knä. De är vänliga mot andra hundar, främlingar och husdjur, och kommer oftast bra överens med barn. Om de inte får tillräckligt med motion kan de dock bli väldigt bullriga.

De blir inte fullvuxna förrän de är åtminstone två år, och det kan ibland ta ännu längre tid, och under hela livet kommer de bete sig lite som valpar. Träning behöver vara bestämd, men de är smarta hundar som allmänt svarar bra på träning. De märker av sin ägares känslor och kan vara väldigt känslosamma. Engelska setters används ibland som terapihundar eftersom de är väldigt hängivna och älskar sällskap.

En snabb promenad i koppel är inte tillräckligt för engelska setters, de behöver springa runt och trötta ut sig själva. Pälsvård kan ta ganska mycket tid, speciellt när det kommer till öron och svans. Om du borstar hunden några gånger i veckan och regelbundet klipper pälsen kommer den hålla sig skinande och fin. Engelska setters kan drabbas av höftdysplasi och dövhet.

Temperament


Engelska setters är livliga och lättsamma hundar. De är väldigt sociala och kommer vilja ha din uppmärksamhet hela tiden. De hatar att lämnas ensamma hela dagen, och det finns stor risk att du kommer hem till ett hem fullt med söndertuggade möbler. Det är en familjeorienterad hund som tycker om barn och oftast kommer överens med andra husdjur så länge de vänjer sig från en tidig ålder.

De är väldigt intelligenta och har bra minne, så de svarar bäst på positiv förstärkning när de tränas. Om du pressar dem för hårt kommer de visa sin envisa sida och sluta lyssna på dig.

Hälsoproblem


Engelska setters kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet) och osteokondrit.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 15 år
 • Vikt: 20 - 36 kg
 • Höjd: 60-65 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Engelsk setter

En mycket väluppfostrad, lite äldre engelsk setter.
Vår miss bella.nu 11 år gammal och otroligt söt. hon är allergisk och har inte sin sköldkörtel i ordning sedan hon kastrerades.

Senaste recensionen för Engelsk setter


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.