Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Berner sennen Hundar

En mogen vuxen bernese mountain dog sitter vackert. En familj med bernese mountain dogs En härlig liten bernese bergsvalp En aktiv liten bernese bergsvalp En upphetsad vuxen bernese mountain dog med en frisk päls En bernese mountain dog på ett sydostasiatiskt frimärke En vacker vuxen bernese bergshund som ligger i gräset En närbild av en bernese mountain dog's korta nos och tjocka, mörka päls En vuxen bernese bergshund som njuter av lite motion i naturen. Snow Tre vackra, små bernese mountain dogs som springer runt utomhus Två vuxna bernese mountain dogs som njuter av varandras sällskap

Historia


Berner sennen-hundar har använts i de schweiziska alperna i hundratals år, men riskerade att sakta dö ut fram till sent 1800-tal då man aktivt började föda upp fler hundar. Från början fanns majoriteten av rasen i Durback-regionen, och rasen kallades länge för durbachler, men ändrades allt eftersom den blev mer populär till berner sennen. De har använts som allmänna lantbrukshundar, för att valla mjölkkor och för att dra kärror.

Beteende


Berner sennen är tålmodiga, lugna och lätthanterliga hundar. De älskar mänsklig kontakt och är en bra familjehund. De kommer bra överens med barn och andra husdjur och kommer vilja vara nära dig hela tiden, vilket gör det svårt att lämna dem ensamma under längre perioder. De är allmänt ointresserade av främlingar och okej med andra hundar om de lär sig att umgås tidigt i livet.

Det är viktigt att de tränas eftersom de är intelligenta hundar som lätt kan försöka ta kontrollen om de tillåts. Lydnadsträning är viktigt på grund av rasens storlek, och kommer dessutom hålla dem psykiskt stimulerade. De tenderar att vilja springa, men oftast bara över en väldigt kort sträcka innan de övergår i en ganska trög gång. De måste få ganska mycket motion, men tycker bäst om en lång promenad där de kan ta sig tid att utforska. Berner sennen kommer inte vara aktiva i att försöka få med dig ut på promenad eftersom de helst vill sova vid din sida, om soffan är stor nog. Eftersom de förr i tiden brukade dra vagnar kan de också ofta dra i kopplet, så försök att vänja dem av vid detta innan de blir för stora och starka.

På grund av sin tjocka päls tycker de inte så mycket om att vara ute när det är för varmt, och kommer genast leta efter en sval plats där de kan vila. Att sova i skuggan, och att gräva stora hål i din trädgård, är verkligen rasens favorithobbys.

Den tjocka pälsen kräver mycket borstande för att bli av med allt dött hår. När det kommer till deras hälsa kan de drabbas av höftdysplasi och vriden buk, och löper större risk än andra raser att få cancer.

Temperament


Berner sennen-hundar är lugna och lojala, och lätta att ha att göra med. De kan vara reserverade mot främlingar men passar bra i familjer med barn och andra djur.

De måste få daglig motion i form av en rask promenad, och föredrar svalare klimat eftersom de härstammar från kyliga alptoppar. De är vanligtvis väldigt känslosamma och blir väldigt hängivna sina familjer.

Hälsoproblem


Berner sennen hundar kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, magomvridning och är jämförelsevis mer troliga att drabbas av vissa sorters cancer. Precis som med andra större hundar har de ganska låg livslängd.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 6 - 8 år
 • Vikt: 39 - 50 kg
 • Höjd: 58 - 70 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Berner sennen

Vår tjej är ganska glad i snön

Senaste recensionen för Berner sennen


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.