Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Anatolisk herdehund Hundar

En vuxen anatolisk herdehund som ligger mycket prydligt. En vacker anatolisk herdehund med en tjock, frisk päls En härlig vuxen anatolisk herdehund som visar upp sin vackra, mjuka päls En underbar anatolisk herdehund som ligger ner med öronen spetsade. En vacker anatolisk herdehund som visar upp sin underbara, starka kropp En frisk, vuxen anatolisk herdehund som ligger ner i gräset En härlig vuxen anatolisk herdehund med frisk, tjock päls

Historia


Den anatoliska herdehunden har funnits i över 4000 år och härstammar from Anatolien, en region i centrala Turkien. Den användes för att skydda boskap från vargar och björnar. Rasen är förmodligen en blandning mellan tibetansk mastiff och romansk mollosian. De användes aldrig för att valla, men är starka hundar som kan mota bort de allra största hoten. De följde med nomadiska herdar till betesområden och fick sedan klara sig själv. Hundarna sökte aktiv upp rovdjuren innan de hade möjlighet att attackera flocken.

Beteende


Rasen är känd för sin hängivenhet till familjen och sin förmåga att skydda. De är gladast när de får vara kring människor, men kommer försöka bli flockens ledare. De passar inte så bra i mindre hus, framför allt på grund av sin storlek, men kommer bra överens med andra husdjur om de vänjer sig från en tidig ålder. De älskar barn och är väldigt lätta att ha att göra med, men inte direkt lekfulla. De är beskyddande och kan ibland ta sitt revir på lite för stort allvar, så det är viktigt att tidigt låta främlingar komma och träffa hunden så att hen vänjer sig. De är misstänksamma och kommer skälla om de tror att någonting är fel. Det är otroligt viktigt att de tränas från en tidig ålder, och det är viktig att vara bestämd med en så stor ras.

De är inte svåra att träna eftersom de vill vara dig till lags, men kommer försöka tänja på gränserna eftersom de är självständiga tänkare som ofta vill få som de vill. Att försöka promenera med en anatolisk herdehund som drar i kopplet är inte något för den svaga. De är otroligt starka och kommer lätt välta dig. De mognar någon gång mellan 18 månader och 3 års ålder, och kan bete sig som valpar under väldigt lång tid. När ni är ute på promenad är det bäst att börja på ett säkert område. De kommer lära sig att komma tillbaka till dig, men det måste konstant övas eftersom de har en tendens att försvinna. De behöver en lång daglig promenad för att bli trötta och avslappnade.

Pälsen kräver minimalt med arbete, en borstning i veckan räcker för att få bort döda hår. Precis som många andra stora raser kan de drabbas av höftdysplasi och kan vara känsliga för narkos.

Temperament


Anatoliska herdehundar är avslappnade men samtidigt dominanta och kraftfulla. Det betyder att de är bra vakthundar som skyddar sitt revir och familj, men kräver mycket träning hela livet.

De tolererar barn och kan bli undergivna, men är inte speciellt lekfulla. De kommer troligtvis vara misstänksamma mot främlingar, och måste hållas under uppsyn med främmande hundar.

Hälsoproblem


Anatoliska herdehundar kan drabbas av höftdysplasi och entropion (inåtvända ögonlock som kan irritera ögat).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 13 - 15 år
 • Vikt: 41 - 68 kg
 • Höjd: Från 70 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Lågt
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vakthund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Anatolisk herdehund

Senaste recensionen för Anatolisk herdehund


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.