Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Newfoundland Hundar

En stor, stark vuxen newfoundland med en härlig tjock, svart päls En vacker, mjuk newfoundlandvalp som njuter av att stå på sina fötter En Classic svartvit newfoundland som vilar på Golvet. En närbild av newfoundlands slappa öron och stora tunga En lång, mjuk, brunpälsad newfoundland som känns som en lång tupplur En vacker, ung newfoundland med tjock, svart päls och massiva tassar. En stor, stark newfoundland som tålmodigt väntar på sin ägare på Snow En frisk newfoundland med en vacker lång päls som springer efter en leksak. Den vackra kusten i newfoundland Hem till den newfoundlandska hunden Tre vuxna newfoundlands som sitter tålmodigt tillsammans Två underbara vuxna newfoundlands som vilar i gräset tillsammans

Historia


Newfoundlandhunden härstammar från Newfoundland i Kanada och delar många egenskaper med sankt bernard och mastiff. Originalrasen var smalare och det tros att avel började med portugisiska fiskares mastiffer under 1500-talet. Newfoundlands användes som arbetshund och hämtade nät, simmade och drog kärror åt fiskarna. Det var en lugn, stark hund som klarade av i stort sett alla uppgifter. De är otroliga i vattnet och har en inbyggd förmåga att veta när någon är i fara i vattnet. Det finns massvis med historier om otränade newfoundlands som hoppar ner i vattnet och räddar människor.

Beteende


Newfoundlands storlek är inte för alla, men de är fantastiskt fina och lugna hundar. De är otroligt kärleksfulla och lojala. De har simhud på tassarna och underulls-päls som gör att de kan ägna sig åt sin favoritaktivitet: att simma. De älskar att simma, och hoppar i vattnet med väldigt lite oro. Underullen skyddar dem från kylan, och de är väldigt starka simmare. Newfoundlands är lugna och lydiga, men träning måste börja direkt: vid sex månaders ålder är de otroligt starka och måste kunna gå fint i koppel. De är ganska smarta hundar och lär sig så småningom, de älskar uppmärksamhet och att göra sin ägare glad. De passar perfekt i familjer och älskar allt och alla de träffar. Den enda nackdelen är deras storlek, utan att märka det kan de lätt putta omkull små barn. De är sällan aggressiva mot andra hundar eller främlingar. Newfoundlands kommer försöka klättra upp i knäet på dig för att försöka vara så nära som möjligt. Med de sagt, om de känner att de själva eller deras familj är under hot kan de blir väldigt beskyddande.

För att vara en så stor hund kräver de relativt lite motion, gärna en simtur om det går. De är ganska lata och måste dras med ut på promenad om de vilar. En rejäl promenad räcker oftast, och så länge det inte finns vatten med i bilden kommer de komma tillbaka när du ropar. Newfoundlands dreglar mycket och spiller massvis så fort de dricker någonting!

De behöver borstas några gånger i veckan och klippas en gång om året. De fäller ganska mycket, så försök borsta oftare när de fäller om du vill minska mängden hår i huset. Newfoundlands kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi och magsäcksomvridning.

Temperament


Newfoundlands är vänliga och beskyddande. De älskar sin familj och är väldigt starka hundar som älskar att gå på promenad i kylan eller hoppa ner i allt vatten de ser. De är relativt envisa och tycker om att bestämma, så det krävs mycket träning för att få dem att respektera dig.

De älskar att möta nya djur och människor, och det bör uppmuntras från en tidig ålder.

Hälsoproblem


Hälsoproblem som kan drabba newfoundslands inkluderar höft- och armbågsdysplasi, magsäcksomvridning, cancer, ögonproblem, hjärtproblem och urinvägsinfektioner.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 8 - 10 år
 • Vikt: 50 - 70 kg
 • Höjd: 66 - 74 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Newfoundland

Senaste recensionen för Newfoundland


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.