Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Schipperke Hundar

En vacker svart schipperke med höga spetsiga öron En närbild av en schipperkes vackra små öGon och tjocka, mjuka päls. En närbild av en schipperkes otroligt höga spetsiga öron En frisk schipperke som leker ute i gräset En frisk vuxen schipperke som står högt och visar upp sin fantastiska fysik. En otroligt liten schipperke som sitter och visar upp sin tjocka mjuka mörka päls. Den underbara schipperke står mycket strängt, redo för sitt nästa kommando. Två schipperkes ligger tillsammans och väntar tålmodigt på uppmärksamhet

Historia


Schipperken har funnits sedan 1500-talet, men erkändes inte officiellt förrän under 1880-talet. Namnet kommer från det belgiska ordet schipper som betyder herde, och det översätts som liten herde. Rasen sågs ofta på pråmar, där de fångade råttor, och de är därför också kända under namnet belgiska pråmhundar. Rasens exakta ursprung är okänd, men många tror att det är en sorts spets. De har använts för att skapa rasen groenendael.

Beteende


Schipperke är en livlig, äventyrlig och envis ras som kommer bra överens med barn, andra husdjur och hundar om de socialiserats på ett bra sätt. De kommer skälla när någon kommer till dörren, och tenderar att yla om de inte lärt sig rätt beteende från en ung ålder. De kommer ofta nära en ägare, vanligtvis den som tillbringar mest tid med dem, så det är viktigt att se till att hela familjen tar del av all träning. Schipperkes kan vara väldigt beskyddande över hemmet och dess omgivningar, så det kan vara bra att gå på valpkurser för att se till att de träffat mycket olika människor och hundar, och får uppleva andra platser och situationer. De är ofta reserverade med främlingar tills de känner sig avslappnade, och det kan ta en stund. De tycker om att vara nära och veta vad alla gör. De kommer vilja vara en del av alla delar av ert liv, och tycker inte om att lämnas ensamma för länge.

Det är bra om träning börjar tidigt eftersom de är intelligenta och lär sig snabbt. Beröm och ätbara belöningar fungerar bra, och de lär sig snabbt nya trick och blir väldigt lydiga om du tränar dem på ett bra sätt. Eftersom de snabbt bli uttråkade och då kan ställa till med bus är det viktigt att fortsätta träna dem konsekvent även när de blir vuxna. Agility och lydnadsträning är bra sätt att arbeta tillsammans eftersom de verkar njuta av den relation ni utvecklar.

Schipperekes har massvis med energi och ett nyfiket sinne, så de kräver ganska mycket daglig motion. De må vara små hundar, men de har omåttligt med energi och kommer rusa över ett fält om de får upp ett spår, och är kända för att jaga små djur. Det kan vara svårt att få dem att komma tillbaka när du vill, så det är bäst att promenera med dem på ett säkert område eller i ett långt koppel. De tycker om att leka med andra hundar, men glömmer ibland hur små de är, och kan försöka ta rollen som alfahane. Tidig socialisering kan dock minska risken för detta. Vissa används som terapihundar eftersom de älskar mänsklig kontakt och uppmärksamheten de får.

Den långa svarta pälsen måste borstas regelbundet, men de fäller inte speciellt mycket och är ganska renliga hundar. Borsta när det verkar som att det behövs helt enkelt. När de fäller kommer plötsligt massvis med hår ramla bort, och de kan se ganska sjaskiga ut tills pälsen vuxit tillbaka.

När det kommer till hälsa är de befriade från de flesta sjukdomar, men epilepsi och höftdysplasi kan ibland ses. De tenderar att lätt gå upp i vikt, så se till att du håller koll på vad de äter för att motverka övervikt.

Temperament


Schipperkes är alerta och rörliga små hundar. De är snabba och älskar att utforska världen tillsammans med dig. De kan vara högljudda vid irriterande tidpunkter, så det är viktigt att börja träna dem tidigt så att de endast skäller när de ska. De trivs oftast med alla i sin egen familj, men tidig socialisering är viktigt för att motverka att de blir aggressiva eller blyga som vuxna.

Hälsoproblem


Schipperkes kan drabbas av Legg-Calvé-Perthes sjukdom, patellaluxation (knäledsurvridning), höft- och armbågsdysplasi, grå starr, progressiv retinal atrofi, allergier, hypotyreos och lysosomsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 3 - 9 kg
 • Höjd: 25 - 33 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Schipperke

Senaste recensionen för Schipperke


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.