Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sankt bernard Hundar

En vuxen saint bernard som är lång, med en härlig, mjuk, brun och vit päls En saint bernard valp med en vackert tjock, svart, vit och brun päls. En stor vuxen saint bernard som sitter och väntar på order En närbild av en saint bernards vackra, tjocka vinterpäls En underbar vuxen saint bernard som ligger snyggt på marken.

Historia


De tidigaste bevisen på sankt bernardshundar tar oss tillbaka till 1707, och munkarna i Sankt Bernards-passets härbärge mellan Schweiz och Italien. Rasen härstammar förmodligen från romanska molossianhundar, men blev snart kända som otroliga räddningshundar. De användes för att dra kälkar och vända spett, men munkarna upptäckte snabbt att hundarna hade en medfödd förmåga att hitta gångar genom djup snö och leta reda på försvunna besökare. Intressant nog tränade munkarna inte hundarna att rädda, utan de yngre hundarna lärde sig från de äldre.

Beteende


Sankt bernards är hängivna sina familjer, och fantastiska med barn. De verkar veta hur barn beter sig, och hanterar dem försiktigt och respektfullt; de flyttar till och med på sig för att förhindra att de välter små barn. De är otroligt försiktiga och lugna hundar som är väldigt lekfulla och hyperaktiva som valpar, men stilla och lugna som vuxna. Precis som med alla stora raser är det viktigt att träning börjar tidigt och är konsekvent. De är inte de lättaste hundar att träna eftersom de är väldigt envisa, men de kan lära sig och måste hålla sina hjärnor aktiva. Sankt bernardshundar är otroligt vänliga om de vant sig vid att umgås med andra, annars kan de ställa till med problem. De är oftast bra med andra hundar och husdjur om de får vänja sig från en tidig ålder.

De behöver dagliga promenader, snarare för psykisk stimulans än för fysik; de är ganska lata och vill oftast inte röra sig för mycket. De är inte alls aggressiva, men bara deras storlek håller vanligtvis inkräktare borta. De är bra vakthundar och kommer skälla när främlingar kommer närmare. De är beskyddande mot sin familj och kan ibland bli lite för beskyddande, så håll koll på det. Vi rekommenderar ett högt stängsel för att motverka att de smiter.

Pälsen kan bli ganska lång, och de kräver ganska mycket vård med borstning åtminstone tre gånger i veckan. Sankt bernards kan lätt bli för varma på sommaren, så de behöver en sval plats att sova på under dagen. De dreglar mycket, i stort sett hela tiden. Rasen drabbas ofta av höftdysplasi. På grund av den höga hastighet de växer i är det viktigt att ge dem balanserat högkvalitativt foder när de växer för att motverka problem senare i livet.

Temperament


Sankt bernardshundar är pålitliga och lätthanterliga hundar. De är stora, kraftfulla hundar, men är otroligt tålmodiga och kärleksfulla mot sin familj. De är ofta ganska lata, och ägare måste uppmuntra dem att få sin dagliga motion för att hålla sig friska och pigga. Sankt bernards älskar sällskap och kommer ofta luta sig mot dig eller sätta sig vid dina fötter. De är oftast väldigt lugna när de träffar nya människor och andra hundar, men vänta dig inte att de ska vara speciellt lekfulla.

Hälsoproblem


Sankt bernardshundar kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), andra ortopediska sjukdomar, epilepsi, magsäcksomvridning, allergier, cancer, koaguleringssjukdomar och ögonproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 8 - 10 år
 • Vikt: 64 - 120 kg
 • Höjd: 70 - 90 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Låga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Sankt bernard

Mitt livs kärlek

Senaste recensionen för Sankt bernard


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.