Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Lagotto romagnolo Hundar

En söt laGotto romagnolo valp med söt näsa och lurvig päls En vacker laGotto romagnolo med fladdriga öron och mjuk päls. En vacker laGotto romagnolo med härliga mjuka öron och ett GorGeous ansikte. En söt laGotto romagnolo som ligger bredvid en vänlig kyckling A GorGeous laGotto romagnolo valp som tittar ut genom sin tjocka päls En rolig och kärleksfull laGotto romagnolo som njuter av höstlöven En trött laGotto romagnolo som myser i sin korg En våt laGotto romagnolo ivrig att spela

Breed Rating (1 recensioner)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Lagotton härstammar från Italien och avlades för att hämta byten i vatten. Rasen har funnits sedan 1500-talet, men när svampmarkerna tömdes för att bereda väg för jordbruk blev rasen känd för att jaga ett dyrare byte - tryffel. De har otroligt luktsinne och är väldigt fokuserade på sin roll, vilket gör dem till perfekta tryffelhundar.

Beteende


Lagotton är en liten till medelstor hund som passar bra i en aktiv familj. De är vänliga med människor, andra hundar, husdjur och främlingar om de tidigt vant sig vid att umgås, och de tycker om att vara nära dig, men kommer inte alltid springa hack i häl. De har ett aktivt sinne och tycker om att ha någonting att göra. De föddes upp för att arbeta, och du kan inte förvänta dig att din lagotto kommer sova hela dagen. De är lojala och kärleksfulla mot sin familj och vill vara nära er hela tiden.

Med en aktiv kropp kommer ett aktivt sinne, och lagotton behöver bestämd och konsekvent träning för att hålla dem under kontroll. De lär sig snabbt och tycker om att leka, så lekar och trick är bra sätt att lära dem grundläggande lydnad. De kommer oftast tillbaka när du ropar, eftersom de inte tenderar att fokusera för mycket på lukter från andra hundar och djur, utan är dig helt hängiven och vill komma tillbaka till dig. De älskar lekar och kommer kunna leka kurragömma i skogen i flera timmar. De tycker om att använda sin hjärna och att undersöka platser.

Lagottos behöver massvis med daglig motion, och kommer inte må bra av bara en kort promenad runt kvarteret. De kan springa mil efter mil och är aktiva på gränsen mot det extrema. Att ge dem chansen att simmar hjälper till att trötta ut dem, och de älskar att vara i vattnet. Ägare som arbetar fulltid kommer få det svårt att uppfylla denna ras krav på motion. Agility är också ett bra sätt att trötta ut dem, även om det är i trädgården och inte på tävling. De älskar att gräva, så det är bäst att ge dem en egen sandlåda i trädgården. Visa den för dem tidigt och lär dem att använda den, så slipper du se dina rabatter förvandlas till ett månlandskap. Om de inte begränsas kan de gräva otroliga hål.

Pälsen behöver noggrant arbete och bör förmodligen hanteras av någon professionell som är van vid rasen. De fäller lite hår, men den tjocka, lockiga och vattentåliga pälsen kan plocka upp smuts och damm när ni är ute. De måste klippas/trimmas ett par gånger om året, och försök att få bort smuts efter varje promenad för att motverka tovor. Insidan av öronen måste också uppmärksammas, eftersom de är väldigt håriga.

Lagotton är en frisk hundras, och om problem uppstår beror det oftast på bristfällig uppfödning. Försök att testa för höftdysplasi och benign epilepsi.

Temperament


Lagotto romagnolos är intelligenta och villiga hundar. De är arbetare och behöver massvis med motion för att motverka att de blir rastlösa inomhus. Lagotto romagnolos är lätta att träna och kommer bra överens med andra djur, vilket gör dem till bra familjehundar. För att få det bäst ut ur en vuxen hund är det viktigt att de tidigt socialiseras och vänjer sig vid andra hundar och människor.

Hälsoproblem


Lagotto romagnolos kan drabbas av höftdysplasi och epilepsi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 14 - 17 år
 • Vikt: 11 - 24 kg
 • Höjd: 36 - 48 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Lagotto romagnolo

Har nåGon sett mina tryfflar?
2x laGotto romagnolo på hundskolan

Senaste recensionen för Lagotto romagnolo (1 av 1)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Lagotto är en krävande familjehund - Frida,

Har en lagotto tik. Galet go med oss i närmsta familjen. Vakt har hon i sig så litar inte på henne till 100 procent , då hon har sagt ifrån genom skal och varning till att bitas. Hon kräver sina promenader och aktivering. Hängiven i perioder, manisk spårning i perioder. En fantastisk hund för dig som kan ge stora delar av ditt tålamod och tid till en hund.