Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Norwichterrier Hundar

En frisk vuxen norwich terrier med en härlig, tjock päls En norwich terrier sitter och väntar tålmodigt på uppmärksamhet från sin ägare. En vacker vuxen norwich terrier som visar upp sina underbara spetsiga öron En norwichterrier som sitter i gräset och väntar på ett kommando En norwich terrier med underbara spetsiga öron, som leker i Snow En vacker liten norwich terrier som visar upp sina underbara korta ben och långa kropp. En närbild av en norwichterriers otroligt tjocka, trådiga päls En härlig liten norwich terrier med tjock vit päls och spetsiga öron En vuxen norwich terrier med ett vackert buskigt ansikte och en vacker svans

Historia


Norwichterriern klassas som en relativt modern ras. Den användes framför allt på gårdar för att fånga skadedjur, vilket också inkluderade att jaga rävar eftersom de med sin lilla kropp kunde följa efter räven ner i grytet. Norwich- och norfolkterriers klassades som samma ras fram till 1964, och det som då skiljde dem åt var öronen. Norwichterriers har stående öron, medan norfolkterriernas öron är hängande. De avlades med Glen of Imaal-terrier för att få den ras vi har idag, och är väldigt populära i USA.

Beteende


Norwichterriers är en av de minsta terrierraserna. Vad de saknar i storlek kompenserar de med i personlighet och kärlek till livet. De är modiga och kavata, typiska terrieregenskaper, men älskar att vara kring människor, och är bra med barn och andra husdjur om de får växa upp med dem. De är tuffa, extremt kärleksfulla och lojala mot sina familjer och sällan aggressiva (men kan vara lite avvaktande mot främlingar till att börja med). De kommer skälla när någon närmar sig huset, och är bra små vakthundar. Precis som alla terriers har de stark jaktinstinkt och kan inte hållas tillsammans med smådjur, kaniner, ekorrar etc.

Eftersom de avlats som en arbetarhund behöver de ett jobb att göra och kommer snabbt tröttna på repetitiv träning. Att använda godis och lekar för att lära dem saker brukar fungera bäst, eftersom det håller deras psyke aktivt. De lär sig snabbt och kommer vilja vara dig till lags, men kan ibland undra vad poängen med det hela är. Norwichterriers tycker om lydnadskurser, agility och earthdog trials, och verkar njuta av den extra uppmärksamheten. De kräver konsekvent, lekfull guidning; leksaker brukar vara hjälpsamma redskap.

De älskar människor och mår som bäst när de får umgås med sin familj, vilket gör att de lätt drabbas av separationsångest om de inte är vana vid att lämnas ensamma. För en så pass liten hund kräver de ganska mycket motion. En lång promenad, och en kortare, varje dag är bäst. De är aktiva hundar, men kan inte släppas lösa eftersom de genast kommer hitta ett sätt att springa iväg på jakt efter någonting att jaga.

Pälsen måste borstas en gång i veckan för att hållas fin, och trimmas två gånger om året för att få bort döda hårstrån. Trimning gäller för utställningshundar, husdjur kräver bara klippning, vilket gör pälsen mjukare. Precis som de flesta terriers drabbas norwichs sällan av sjukdomar, men luftstrupskollaps är vanligare hos rasen, så ägare rekommenderas att använda en sele snarare än ett koppel. Epilepsi ses också ibland.

Temperament


Norwichterriers är sociala och envisa hundar. De är nyfikna på sin omgivning och älskar sina dagliga promenader. De accepterar mer i sociala sammanhang än de flesta terriers, och kan komma överens med katter och andra hundar. Gnagare och andra små husdjur bör dock hållas långt borta. De är trots allt fortfarande terriers.

Hälsoproblem


Norwichterriers kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), allergier, grå starr, hjärtsjukdomar och diskbråck.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 13 - 14 år
 • Vikt: 5 - 5,4 kg
 • Höjd: 25 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Norwichterrier

Senaste recensionen för Norwichterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.