Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bracco italiano Hundar

Bracco italiano hund som ser uppmärksam och fokuserad ut. Bracco italiano hund som står på ett fält Närbild av bracco italiano huvud sidoprofil Bracco italiano valp som tittar över en vägg Par bracco italiano hundar som leker på ett fält Bracco italiano hund som hoppar på ett fält i solnedgången

Historia


Braccon hästammar från Italien och avlades för att föra byten mot jägarnas nät, men när gevären blev populära under jakt ändrades rasens roll och användes istället för att få upp byten och sedan hämta tillbaka dem. Den liknar pointerns och bassets, men är definitivt en jakthund. De har troligtvis korsavlats under tusentals år, och många tror att segugio italiano och asiatisk mastiff var inblandade en gång i tiden. I Italien är det den mer populära jaktrasen, och är känd för sitt nobla utseende.

Beteende


Bracco italiano är en kärleksfull hund som älskar att träffa nya människor. De är fantastiska husdjur som tycker om att vara nära sina ägare, och tycker inte om att lämnas ensamma för länge; de behöver sällskap. De tycker om barn och är väldigt lugna och tålmodiga kring dem, vilket också gäller för andra hundar och katter inomhus. Det är dock en jaktras, och de måste tidigt lära sig vad de får jaga och vad de ska låta bli. De kommer glatt krypa upp i ditt knä för att bli kliade och gosade med, utan att inse hur stora de är. De kommer varna dig när någon kommer till dörren, men är sällan aggressiva. Braccos är vänliga mot främlingar men kan vara något misstänksamma till att börja med.

Träning brukar gå ganska lätt, de svarar på kommandon och tycker om uppmärksamheten de får genom beröm. Du måste påminna dem om vem som bestämmer hela tiden, men försök att inte använda hårda ord. De svarar bäst på konsekvent och rolig träning och verkar må väldigt bra av att lära sig nya saker. Braccos är en arbetsras och tycker om att ha någonting att göra; ju mer du ber dem göra, desto gladare kommer de bli. De gör bra ifrån sig i alla sorters tävlingar och tycker om den psykiska utmaning som träning ger. Lekar inomhus håller dem också roade, helt sådana där de måste fundera något för att komma till en godisbit.

Braccos behöver relativt mycket motion, och det är bäst att hålla dem på en säker plats. De kommer rusa iväg när de får upp ett spår och kommer inte stanna vid övergångsställen. De är oftast bra på att komma tillbaka när du ropar, men inte om de hittat någonting att jaga. De kommer bra överens med andra hundar om de vant sig från en tidig ålder, och tycker om att leka. Så länge de får komma ut på en längre promenad om dagen är de inte speciellt krävande hundar, och tycker mycket om att ligga hemma och sova. Om de är uttråkade kan de försöka hitta på bus och tycker om att stjäla saker och sedan gömma dem. Destruktiva beteenden är ett tecken på att de måste få med motion eller någonting att göra.

Pälsen är kort och måste bara borstas då och då för att få bort döda hårstrån.

De kan drabbas av höftdysplasi och öronproblem, så se till att kolla öronen ofta och tvätta dem när det behövs.

Temperament


Bracco italiano är kärleksfulla och vänliga hundar. De älskar mänsklig interaktion och kommer skapa starka band till sin familj. De kommer väl överens med andra husdjur (speciellt om de vuxit upp tillsammans), men tidig träning och socialisering kan verkligen förbättra deras lydighet och tolerans. De är alerta hundar som ofta kommer skälla när någon gäst närmar sig, men det är allt de kommer göra.

Hälsoproblem


Bracco italianos kan drabbas av magomvridning, hudinfektioner och ögoninfektioner (främst på grund av hudveck som blir smutsiga).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 13 år
 • Vikt: 25 - 40 kg
 • Höjd: 56 - 66 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Bracco italiano

Inspirations La Dolce Arancia
Olympos La Mia Dolce Miele
Olympos Vieni Al Mio Carnevale

Senaste recensionen för Bracco italiano


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.