Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bouvier des flandres Hundar

En fluffig bouvier des flandres som ligger ner En stilig bouvier des flandres som står upp. En vacker bouvier des flandres som sitter ner Det stiliga ansiktet på en liggande bouvier des flandres En stilig bouvier des flandres sitter ner på en promenad

Historia


Bouvier des flanders härstammar från Flandern i Belgien och föddes från början upp av munkar som arbetshundar som kunde valla boskap. Den exakta aveln är okänd, men man tror att irländsk varghund och skotsk hjorthund är iblandade, i kombination med lokala hundraser. Efter de två världskrigen minskade antalet hundar märkbart, trots att de användes för att transportera meddelanden i skyttegravarna. Man konstaterade dock rasens starka men jämna temperament och 1936 började man aktivt föda upp fler hundar.

Beteende


Bouvier des flanders (vilket betyder flandersk kovallare) är en stark, intelligent och strävhårig ras som är fantastiska husdjur. De är lugna och försiktiga och tycker om att leka med respektfulla barn. Deras instinkt att ha koll på saker gör dem till bra vakthundar som alltid kommer varna dig när någon närmar sig. De kräver dock tidig socialisering för att motverka att det blir problem när främlingar kommer in i hemmet. De kommer oftast överens med andra hundar och katter, speciellt om de vuxit upp tillsammans från en tidig ålder. De kan se ganska hotfulla ut, vilket ofta stoppar förövare, men bouviers är egentligen otroligt varma och vänliga hundar.

Bouviers behöver bestämd och konsekvent träning. De är smarta och lär sig snabbt, men behöver en bestämd tränare som inte låter dem komma undan med bus. De kan ta kommandot över en allt för snäll ägare, så det är viktigt att upprätthålla en bestämd men rättvis dominans över rasen för att motverka problem. De lever för att vakta och tar sitt arbete på stort allvar.

Deras vallningsinstinkter kan göra att de ibland försöker valla andra hundar när de leker, men det är sällan någonting att oroa sig över. Om de vänjer sig vid att umgås med andra hundar från en tidig ålder är de oftast väldigt lätta att ha att göra med på promenader. Vissa hanar kan dock visa aggression, även om de kastrerats. Se till att ta med dem till valpkurser och sedan fortsätta träningen när hunden blir äldre.

Med konsekvent träning kommer rasen lära sig kommandon och aldrig glömma dem, och är vanligtvis väldigt mottagliga för sina ägares önskningar. De är fantastiska på att komma tillbaka när du ropar, och de älskar flyball-, agility- och lydnadstävlingar.

Bouvier des flanders kräver mycket motion och kommer vara tacksamma för en lång löptur om dagen. De älskar att leka lekar och är väldigt lojala, så apport är ett perfekt sätt att trötta ut dem samtidigt som ni får ett starkt band.

Pälsen måste klippas åtminstone tre gånger om året. För att motverka att du får hundhår över hela huset är det bäst att borsta pälsen varannan dag, och regelbundet klippa håret runt tassarna. De sägs vara bra för allergiker eftersom de fäller ganska lite.

Bouvier des flanders är tuffa hundar som sällan har ont. De döljer sjukdomar bra och är sällan sjuka. De kan dock drabbas av höftdysplasi och grå starr.

Temperament


Bouvier des flanders är ståndaktiga och stoiska hundar. De älskar sin familj men visar lite intresse för främlingar, vilket gör dem till bra vakthundar. De är kraftfulla hundar som kan vara ganska skräckinjagande, men är egentligen ganska lata, så det är viktigt att ge dem regelbundna promenader och träning så att de håller sig friska och glada.

Hälsoproblem


Bouvier des flandres kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, cancer, hjärtsjukdomar, hypotyreos och ögonsjukdomar som progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 27 - 54 kg
 • Höjd: 56 - 71 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Arbetshund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Bouvier des flandres

Senaste recensionen för Bouvier des flandres


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.