Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Beauceron Hundar

En frisk och hälsosam vuxen beauceron En beauceron som visar upp sin välvårdade, mörka päls En närbild av en beaucerons lydiga öGon. En stark vuxen beauceron som sitter i givakt En vuxen beauceron med en härligt snygg päls En vacker vuxen beauceron som ligger prydligt i gräset. En närbild av beaucerons vackra, tjocka päls och spetsiga öron En frisk, vuxen beauceron som ligger prydligt och väntar på ett kommando. En underbar ung beauceron som njuter av lite motion utomhus

Historia


Beauceron är en fransk ras med anor tillbaka på 1500-talet. Det är den största av de franska vallhundarna och användes i många syften, från vallning och vakthund till att skydda får från rovdjur. Under första världskriget användes rasen också för att lämna meddelanden till skyttegravarna, för att upptäcka landminor och som polis-, sök- och räddningshund. Det är troligt att beauceron var en av de främsta raserna som användes för att avla fram doberman pinscher.

Beteende


Beauceron är en orädd, lugn och intelligent ras, vilket gör den till en ideal arbetarhund. De avlades för att valla, och kan ses göra det med små barn i en familj. De tycker om att vara kring människor och tränas lätt, men tenderar att mogna väldigt sakta, vilket gör att de ibland kan vara ganska ointresserade av att lära sig under de tre första åren. De älskar att lära sig och använda sitt minne, så gör bra ifrån sig i agility och lydnad. De tycker om att vara sina ägare till lags och kommer visa otrolig lojalitet till sin familj.

De är beskyddande och något misstänksamma mot främlingar tills deras ägare säger att det är okej. De fungerar bra med andra husdjur om de får vänja sig från en tidig ålder. Träning måste vara långsam, som sagt är de väldigt valplika de första tre åren. Beaucerons är väldigt intelligenta och behöver bestämd träning, eftersom de är så smarta kommer de se svagheter hos sin ägare och kan utnyttja det till sin fördel. En otränad beaceron kommer vara herre på täppan.

De är energiska och kräver relativt mycket motion. De tycker om att springa och vara utomhus, och verkar ibland outtröttliga. De älskar dock också att gosa på soffan efter en promenad. Att ge dem ett jobb att göra kommer stimulera deras nyfikna sinne och motverka uttråkning. Problemlösande lekar där hunden måste försöka hitta ett sätt att komma till godisbitar är till exempel väldigt uppskattat.

Pälsen kräver väldigt lite vård, att borsta den veckovis för att bli av med döda hår räcker. Det är en väldigt frisk ras som sällan bli sjuka. Ibland kan man dock se höftdysplasi och magomvridning.

Temperament


Beaucerons är intelligenta och modiga hundar. De avlades fram som vakthund och kan vara misstänksamma mot främlingar, men skapar starka band till sin familj. De är bra med barn men fungerar mer som en skyddande vakt än som lekkamrat.

Dessa hundar kräver massvis med motion varje dag, och måste bestämt tränas från en tidig ålder för att skapa en lydig och lätthanterlig vuxen hund.

Hälsoproblem


Beaucersons kan drabbas av höftdysplasi, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet) och uppsvälld buk.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 13 år
 • Vikt: 29 - 45 kg
 • Höjd: 60 - 70 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Kort
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Beauceron

Hon samlar våra kycklingar tillbaka till coop när det finns en hök i närheten.
Bästa valp någonsin!
Som Nana från Peter Pan

Senaste recensionen för Beauceron


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.