Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Welsh corgi pembroke Hundar

En vacker ung pembroke welsh corgi med en frisk, mjuk päls En närbild av en pembroke welsh corgis vackra stora öron och mjuka päls A GorGeooss liten pembroke welsh corgi som tar en tupplur En frisk, ung pembroke welsh corgi som sitter och väntar på uppmärksamhet. En ung vuxen pembroke welsh corgi som vilar och väntar på uppmärksamhet. En vacker pembroke welsh corgi, som visar upp sina korta ben och sin vackra, långa kropp. Tre vuxna pembroke welsh corgis, alla med olika, vackert färgade pälsar Två friska, vuxna pembroke welsh corgis som njuter av lite motion tillsammans En pembroke welsh corgis underbara, långa kropp och korta ben En pembroke welsh corgi som springer i full fart genom Snow En vacker, liten pembroke welsh corgi som tålmodigt väntar i gräset En vacker vuxen pembroke welsh corgi som sitter snyggt med öronen spetsade.

Historia


Pembroke-corgin härstammar från Pembrokeshire i Wales och tros härstamma från svenska vallhundar som introducerades av vikingar under 800- och 900-talet. De användes för att valla boskap och får och få dem att röra sig samtidigt som de undvek möjliga sparkar. Corgis visades för första gången under 1920-talet, men då med pembroke och cardigans som samma ras. Vid 1934 hade raserna skiljts åt. Drottning Elizabeth II av England är ett stor fan och skaffade sin första corgi pembroke 1933. Sedan dess har hon alltid haft dem vid sin sida.

Beteende


Corgis är intelligenta och lustiga hundar som älskar att vara runt människor. De är underbara husdjur, men tenderar att vilja "valla" mindre barn. De är utmärkta vakthundar och kommer skälla av minsta lilla. Skall kan vara ett problem eftersom de älskar att höra sina egna röster. Det är därför viktigt att tidigt lära dem "tyst"-kommandot. De kan vara misstänksamma mot främlingar till att börja med, med tidig socialisering hjälper mot detta. De är kärleksfulla och älskar att leka med sin familj, men tycker inte om att lämnas ensamma under längre perioder. Vissa kan bli väldigt beskyddande över sin familj, så låt dem träffa mycket människor under valptiden.

Welsh corgi pembrokes är intelligenta små hundar. De mår bra av att lära sig saker och kommer vilja ha någonting att göra hela tiden. De avlades för arbete och kommer vilja vara till nytta. Att träna dem är relativt lätt, men de kan vara väldigt envisa. De tycker om att leka och är väldigt giriga, så se till att träningen är rolig och innehåller mycket godisbitar så kommer det gå som smort. Aktiviteter som agility passar bra för corgis, det håller dem både psykiskt och fysiskt stimulerade, och dessutom glada. De behöver ganska mycket motion och är väldigt nyfikna på promenad. De kommer oftast tillbaka när du kallar, så kan absolut tränas att gå utan koppel. Welsh corgi pembrokes är känsliga och känner av sin ägares känslor, och kommer krypa upp nära dig när de tror att du behöver det. De är dock väldigt självständiga och inte underdåniga dig, men kommer oftast göra som du säger, framför allt eftersom de älskar att vara dig till lags.

Pälsen måste borstas ett par gånger i veckan för att få bort döda hår och hålla pälsen fin. Corgis drabbas lätt av övervikt eftersom de kommer äta allt de kommer nära. Mat måste därför övervakas noga för att motverka en tjock hund. Diskbråck och höftdysplasi kan också ibland ses hos denna ras.

Temperament


Welsh corgi pembrokes är intresserade och kavata hundar. De älskar att springa och leka och är förvånansvärt atletiska för en hund med så korta ben. Ge dem massvis med kärlek och sällskap så kommer du få en väldigt glad hund. De kommer bra överens med andra husdjur och tycker om att träffa andra människor. När de leker med barn kan deras vallningsarv visa sig och de kan börja nafsa barnen i benen för att valla dem, så se till att detta avvänjs med konsekvent träning.

Hälsoproblem


Welsh corgi pembrokes kan drabbas av diskbråck, höftdysplasi, grå starr, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), epilepsi, koaguleringssjukdomar, allergier och hjärtproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 years
 • Vikt: 10 - 14 kg
 • Höjd: 25 - 31 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Welsh corgi pembroke

Senaste recensionen för Welsh corgi pembroke


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.