Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Engelsk bulldogg Hundar

En härlig liten engelsk bulldogg som visar upp sin muskulösa fysik En vacker vuxen engelsk bulldogg som sitter mycket snyggt. En närbild av en vit engelsk bulldogg med upptryckt näsa En ung engelsk bulldoggvalp med en vacker, vit och brun päls Två vuxna engelska bulldoggar som njuter av varandras sällskap En vacker, liten engelsk bulldoggvalp som njuter av solen En vacker engelsk bulldogghona som visar upp sin underbara, rynkiga päls En frisk vuxen engelsk bulldogg som joggar mot sin ägare En härlig vuxen engelsk bulldogg som njuter av lite motion i gräset

Historia


Engelsk bulldogg härstammar från England och har funnits sedan 1200-talet, då den användes i sporten "bull baiting". Bulldoggen bet tjuren på näsan och släppte inte. Man trodde att köttet smakade bättre om tjuren hade blivit biten innan den dödades. Denna aktivitet blev olaglig 1835, men rasen blev istället snabbt ett populärt husdjur och en symbol för England.

Beteende


Engelsk bulldogg ses som soffpotatisen i hundvärlden, och de trivs bra med att sova bort större delen av dagen. Att rulla ihop sig på soffan (de kan behöva lite hjälp att komma upp) och bli kliad på magen är perfekt för denna ras. Det är en lugn, foglig och vänlig ras som är fantastisk med barn som respekterar dem. När en bulldogg har bestämt sig för någonting kan det vara svårt att få den att ändra sig. De har en väldigt stark vilja, men älskar uppmärksamhet och är väldigt inriktade på familjen. De kommer oftast bra överens med andra husdjur, men kan ibland bli något aggressiv mot andra hundar om de har vant sig från en tidig ålder.

När det kommer till promenader är det bäst att ta med engelska bulldoggs på korta promenader, små och ofta. Att gå en mil passar inte denna ras. När hunden fått nog kommer hen stanna där hen är, och det är väldigt svårt att få hen att röra sig igen.

Som ras tycker bulldoggs om att tugga, så göm skor och se till att de har leksaker och ben att gnaga på. De dreglar mycket, speciellt efter att de ätit, så de måste få ansiktet tvättat i stort sett varje dag på grund av hudvecken runt nos och mun.

Att träna en bulldogg kan vara svårt, de tar lång tid på sig att lära sig saker. På grund av den avel som krävdes för att få fram den platta nosen kan de ibland få andningsproblem. De kommer väsa, snarka och snora, men det är den del av charmen. De tycker inte om varmt väder, och kommer snabbt leta upp en sval plats att vila på. Bulldoggs är en av få hundraser som inte kan simma.

Temperament


Engelska bulldoggs är glada och lugna hundar. Med de sagt är de väldigt envisa, och detta i kombination med deras otroliga styrka gör att det kan vara svårt att flytta på dem när de bestämt sig för någonting.

De är allmänt väldigt bra med barn och andra husdjur, och det krävs mycket för att en bulldogg ska bli aggressiv. En snabb promenad om dagen är tillräckligt för denna ras, som kommer vara mer än nöjd med att sova större delen av dagen.

Hälsoproblem


Engelska bulldoggs kan drabbas av höftdysplasi, armbågsbysplasi, diskbråck, hjärtsjukdomar, allergier, andningssvårigheter och många ögonsjukdomar. De löper också stor risk att drabbas av värmeslag eller att överanstränga sig.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 8 - 12 år
 • Vikt: 20 - 25 kg
 • Höjd: 30-40 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Medium
 • Energinivå: Låga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Engelsk bulldogg

D-dagen

Senaste recensionen för Engelsk bulldogg


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.