Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Strävhårig vorsteh Hundar

German-wire-haired-pointer-white-background En vacker tysk trådhårig pointer som tålmodigt väntar på ett kommando En närbild av en tysk trådhårig pekares vackra skägg En närbild av en tysk trådhårig pekares skägg och öGonbryn. En mörkpälsad tysk trådhårig pointer som njuter av lite motion En härlig tysk trådhårig pointer som väntar på ett kommando En närbild av en tysk trådhårig pointer med ett vackert skägg En närbild av en tysk trådhårig pointerns Snowy skägg och spetsiga öron. En underbar tysk trådhårig pointer med tjock, trådig päls och stubbig svans. En vuxen tysk trådhårig pointer har ett vackert huvud

Historia


Strävhårig vorsteh kan spåras tillbaka till Tyskland under sent 1800-tal, då de användes för att jaga fågel. Den korsades med griffon, pudelpointer och deutsche kurzhaar. Jägarna ville ha en medelstor hund med strävt hår, så att den inte fastnade i tjock undervegetation. Den strävhåriga vorstehn visade sig vara en skickliga jägare som dessutom kunde hämta tillbaka bytet, var bra som vakthund och lätt tränades. De tycker om att arbeta både på land och i vatten.

Beteende


Den strävhåriga vorstehn är en aktiv hund som alltid är på gång. De behöver massvis med motion och passar bäst för en aktiv familj som tycker om att vara utomhus. De älskar verkligen sina ägare, men kan ibland vara lite för beskyddande. De kommer bra överens med barn och andra hundar, men deras jaktinstinkt är stark, så viljan att jaga katter och andra små djur finns alltid där.

En strävhårig vorsteh kommer följa efter dig vart du än går, till och med till toaletten. Eftersom de knyter an så starkt till sina ägare kan det vara svårt att lämna dem ensamma. Träning måste börja väldigt tidigt för att vänja dem vid att lämnas ensamma under kortare perioder för att motverka destruktivt beteende. De är väldigt anpassningsbara hundar som snart vänjer sig vid din familjs rutiner. De kan vara avvaktande mot främlingar, så det är viktigt att de tidigt får vänja sig vid många människor. Eftersom de älskar att lära sig är det relativt lätt att träna dem. De behöver en fast och positiv tränare för att få ut så mycket som möjligt ut dem, men de kan lära sig i stort sett allting. Ju mer de lär sig, desto mer kommer de vilja kunna. De blir dock lätt uttråkade, så se till att de hålls stimulerade. Att kalla tillbaka dem kan vara svårt ibland, beroende på individen, så se till att ni lägger mycket tid på detta. Strävhåriga vorstehs behöver åtminstone en väldigt lång promenad om dagen, helst två. De måste få springa och använda upp sin energi utomhus för att motverka problem inomhus. En trött hund hittar sällan på bus.

Strävhåriga vorstehs har en underullspäls. Underullen blir tjockare på vintern för att isolera hunden. Den sträva yttre pälsen skyddar och är något vattentät. Pälsen måste hållas ungefär 2-3 cm lång och bli klippt två gånger om året, plus borstas veckovis. De är relativt friska hundar, men kan drabbas av höftdysplasi och hjärtsjukdomar.

Temperament


Strävhåriga vorstehs är vänliga och atletiska hundar. De avlades för att vara tuffa och kunna hitta sätt att ta sig igenom de tjockast buskar för att hitta byten, så de älskar att springa, arbeta och utforska. Du bör bara fundera på att skaffa denna ras om du har tid att ge din hund massvis med daglig motion.

De flesta kommer skapa ett starkt band med sin familj, men vara ganska ointresserad av främlingar. Deras starka jaktinstinkt gör att de sällan kommer överens med katter, och de kan ibland visa aggression mot andra hundar.

Hälsoproblem


Strävhåriga vorstehs kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, magsäcksomvridning, entropion (inåtvänt ögonlock som kan irritera ögat), hypotyreos och hjärtsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 9 - 12 år
 • Vikt: 27 - 32 kg
 • Höjd: 56 - 66 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Strävhårig vorsteh

Senaste recensionen för Strävhårig vorsteh


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.