Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Strävhårig foxterrier Hundar

En wire fox terriers underbara stora skägg En wire fox terriers vackert mjuka vita päls En vacker liten vit och svart wire fox terrier som visar upp sina vackra långa ben En underbar liten wire fox terrier, redo att leka med sin ägare En wire fox terriers underbara, långa nos och trådiga öron En wire fox terrier som visar upp sin vackra, långa nos och sitt trådiga skägg. En vacker, vuxen wire fox terrier som njuter av lite motion utomhus En närbild av en wire fox terriers otroliga, buskiga skägg. En frisk vuxen wire fox terrier som visar upp sin vackra, korta kropp En ung wire fox terrier som ligger i gräset och är redo att leka.

Historia


Den strävhåriga foxterrier härstammar förmodligen från black and tan-terriern/welshterriern och ansågs tidigare vara samma ras som den släthåriga foxterrien. Den strävhåriga varianten användes för att få upp rävar från deras gryt, och ibland skicka dem mot jägarna. De har fantastiska luktsinnen och klassiskt envist terrierbeteende. Rasen blev väldigt populär efter andra världskriget och är fortfarande en vanlig ras i Europa och USA.

Beteende


Den strävhåriga foxterriern är en sann terrier: skicklig jägare och bra på att hitta och föra fram byten, nu för tiden mestadels skadedjur. De är fantastiska husdjur och är väldigt vänliga mot barn och främlingar, även om de stundtals kan vara något beskyddande över sitt 'revir'. Det är viktigt att tidigt socialisera dem för att förhindra detta beteende, så det är bra att uppmuntra folk att hälsa på er mycket under hundens första levnadsår. De tycker om att vara kring människor de känner och kan blir oroliga om de är osäkra över personer i hemmet. De är lustiga hundar, men också otroligt intelligenta. Foxterriers är kända för att starta bråk med andra hundar, även om de är vana vid att umgås, så det är bäst att ha dem i koppel när ni är ute. Hundkurser i vuxen ålder kan hjälpa, men rasen är tuff och kavat, och kommer inte ge upp i första taget. Det är oftast deras nyfikenhet som gör att de ställer till med problem.

Träning kan vara svårt, inte på grund av intelligensnivåer, utan på grund av envishet. De blir oftast väldigt bra på allt de tar sig för, men det tar tid att komma dit. De blir snabbt uttråkade av repetition, så lekar, belöningsbaserad träning och problemlösning fungerar bäst. Strävhåriga foxterriers går inte att lita på utan koppel om de inte är på ett väldigt säkert område. De kommer jaga kaniner, rådjur, ekorrar och till och med cyklar och bilar - jaktinstinkten är allt för påtaglig. Glöm att de kommer tillbaka när du ropar.

De kräver mycket motion, ett par 15 minuters-promenader om dagen kommer inte räcka för en foxterrier. Om de får springa över relativt stora ytor kan apport och frisbee eller en mindre löptur räcka, men ju mer tid du ger dem, desto gladare kommer de bli. Långa promenader och utflykter passar dem bättre. De är absolut inga lata hunder, och kräver mycket stimulans för att hålla sinnet aktivt. De blir snabbt uttråkade, så det bästa är att variera rutten när ni är ute och promenerar. Det motverkar också att de lär sig var hålen i stängslet är. Strävhåriga foxterriers är väldigt giriga och kan lätt gå upp i vikt, så se till att du håller koll på deras matintag.

Foxterriers är typiska terriers och drabbas sällan av större hälsoproblem. De är dock också väldigt bra på att dölja sina krämpor, så håll ett öga på dem och försöka att upptäcka förändringar i beteendet tidigt. Linsluxation och grå starr är de enda problemen som kan associeras med rasen.

Temperament


Strävhåriga foxterriers är intensiva och nyfikna. De älskar att utforska varenda ny plats de besöker, och kan ses smyga i varenda hörn på jakt efter något att jaga. Deras höga energinivåer och starka muskler gör att de alltid är redo för lek, och aldrig säger nej till en utmaning. Det är dock väldigt viktigt att tidigt vänja dem vid andra hundar.

Hälsoproblem


Strävhåriga foxterriers kan drabbas av Legg-Calvé-Perthes sjukdom, höftdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), hjärtsjukdomar, ögonsjukdomar och koaguleringssjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 15 år
 • Vikt: 7 - 9,5 kg
 • Höjd: Upp till 38 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Strävhårig foxterrier

Fox terrier som tycker om solen med höns i bakgrunden
Fabulous Fox Terriers

Senaste recensionen för Strävhårig foxterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.