Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Släthårig foxterrier Hundar

En smooth foxterrier som står högt och visar upp sina underbart långa ben. En slät foxterrier med vacker vit kropp och svart huvud. En närbild av en smooth fox terriers vackra korta, tjocka päls. En närbild av en smooth fox terriers underbart långa nos. En härlig, liten smooth fox terrier som gäspar. En smooth foxterriers vackra bruna ansikte och slappa öron En smooth foxterriers otroligt långa, svarta nos och slappa öron. En smooth foxterrier som står upp och väntar på att ägaren ska leka. En närbild av en smooth fox terriers vackra, mjuka päls En underbar liten smooth fox terrier som visar upp sin korta kropp och sina långa ben

Historia


Den släthåriga foxterrierns exakta ursprung är okänd, men vi vet att den fanns i början av 1800-talet. Det var främst vita hundar som kunde ses i halvdunkla miljöer och kunde jaga och vakta gårdar. De var fantastiska på att fånga rävar och råttor. De korsades förmodligen med black and tan terrier, greyhound och bullterriers för att få fram den ras vi känner idag. Släthåriga foxterriers började strax efter det ställas ut, och rasen blev snabbt väldigt populär. Fram till 1985 klassades strävhåriga och släthåriga terriers som samma ras.

Beteende


Släthåriga foxterriers är kavata små hundar som älskar att vara kring människor. De knyter snabbt an till sina ägare och tycker om att vara nära dig så mycket som möjligt. Att gosa på soffan är deras favoritaktivitet, och det är bäst att inte ens försöka få dem att inte sova i din säng. De är kärleksfulla och hängivna sin familj, och tycker om att leka med barn som respekterar dem. De kan vara något reserverade kring främlingar till att börja med, men kommer snabbt acceptera dem. De är modiga men inte aggressiva mot människor. Katter bör dock se upp, om hunden inte från tidig ålder vant sig vid dem.

Släthåriga foxterriers är smarta och busiga och kommer försöka lura dig. De lär sig snabbt, men kommer ofta inte lyda, eftersom de vill leka. Träning tar tid, tålamod och humor, men när de väl lärt sig glömmer de aldrig. Träningen måste dock vara bestämd och konsekvent för att få ut det bästa ur dem. Släthåriga foxterriers tycker om att vara nära dig och hatar att bli ignorerade, så lekar och positiva ord fungerar bäst när det kommer till träning. Deras höga energinivåer gör att de är superbra på flyball och agility, vilket dessutom håller dem både psykiskt och fysiskt stimulerade.

De är aktiva hundar som kräver mycket motion - den perfekta hunden för någon som älskar långa promenader. Det är dock bäst att hålla dem i koppel eftersom de annars kommer försvinna ner i första bästa kaninhål. Rasen kan vara något aggressiv mot andra hundar, och kommer inte ge upp om de blir utmanade. Det är därför viktigt att tidigt vänja dem vid andra hundar och att alltid hålla ett öga på dem.

Pälsen fäller ganska mycket, så det är bra att borsta den regelbundet för att inte få hår över hela huset. Ett par gånger i veckan brukar räcka. De är friska hundar som sällan drabbas av några sjukdomar, men kan få problem med ögonen och drabbas av dövhet.

Temperament


Släthåriga foxterriers är intensiva och nyfikna hundar. De måste verkligen utforska varenda hörn av nya platser de besöker, oftast på jakt efter någonting att jaga. Deras höga energinivåer och seniga muskler gör att de alltid är redo för lek, och aldrig backar för en utmaning. Det är viktigt att tidigt socialisera dem så att de klarar av att umgås med andra hundar.

Hälsoproblem


Släthåriga foxterriers kan drabbas av Legg-Calvé-Perthes sjukdom, höftdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning), hjärtsjukdomar, ögonsjukdomar och koaguleringssjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 6,8 - 8,6 kg
 • Höjd: Upp till 40cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lågt
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medium
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Släthårig foxterrier

Senaste recensionen för Släthårig foxterrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.