Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Pyrenéerhund Hundar

En vacker pyreneisk bergshund med en frisk, tjock vit päls En pyreneisk bergshund med en tjock, mjuk, vit päls som flämtar. En ung pyreneisk bergshund med en vacker, mjuk vit päls En vuxen pyreneisk bergshund som sitter högt och väntar på uppmärksamhet Två vackra, långa pyreneiska bergshundar som sitter snyggt tillsammans En pyreneisk bergshund som promenerar, med lång, tjock vit päls En närbild av en pyreneisk bergshunds vackra, mjuka, vita päls En närbild av en pyreneisk bergshunds underbart stora huvud. En frisk, stark, vuxen pyreneisk bergshund som står upp. En underbar pyreneisk bergshund som galopperar över ett fält En underbar pyreneisk bergshund som ligger bland halmen Pyrenéerhundens hemvist De otroliga pyreneiska bergen

Historia


Pyrenéerhunden är en gammal hundras som funnits i hundratals (om inte tusentals) år. Rasen användes för att vakta får och gätter, och var till att börja med en hund som bara bönder hade. 1675 gjorde dock Ludvig XIV rasen till den kungliga hunden av Frankrike, och den blev populär bland alla klasser. Det var vid denna tid som pyrenéerer började användas som vakthundar på stora gods. Efter andra världskriget hade antalet hundar minskat kraftigt, förmodligen på grund av kostnaderna det innebar att ha en så stor hund. Man började dock föda upp dem igen, och idag är det en väldigt populär ras.

Beteende


Pyrenéerhundar är stora kärleksklumpar. De älskar att umgås med människor och används ofta som terapihundar på grund av sin mjuka päls och kärleksfulla personligheter. De är fantastiska med barn och i familjer, men kan ibland bli väldigt beskyddande om du inte är försiktig. De kommer bra överens med andra hundar och älskar att leka, väl medvetna om sin storlek. Så är dock inte fallet inomhus. De kommer vilja trycka sig in bredvid dig i soffan eller sängen; de älskar att ha det bekvämt. Pyrenéerhundar har otroligt bra hörsel och är duktiga vakthundar. De skäller högt, så det är viktigt att tidigt vänja dem av vid detta.

De är självständiga och avlades för att tänka själva, vilket kan göra dem ganska envisa ibland. Lugn, vänlig, tålmodig och positiv träning krävs för att få ut så mycket som möjligt ur dem. De lär sig sakta men glömmer aldrig, på gott och ont. Pyrenéerer är lugna hundar som tycker om att vandra runt i sin egen takt. Att vara med dig är allt som spelar roll, plus en bekväm plats att vila på. Det är viktigt att tidigt vänja dem vid att umgås med andra hundar och människor. Det är viktigt för alla raser, men ännu mer med en så stor ras. Om hunden vänjer sig vid att umgås med andra tidigt i livet kommer det bli mycket lättare när hen är äldre.

Pyrenéerhundar verkar kunna läsa av sina ägare, och kommer komma och puffa till dig när de tror att du behöver lite kärlek. De är stora men inte så energiska hundar, så de behöver inte så mycket motion. De älskar dock att vara utomhus och gå bredvid dig i koppel. Om de får chansen att leka med dig eller en annan hund kommer de absolut ta den, men när de fått nog kommer de bara gå därifrån.

De fäller mycket päls året runt, men vid den årliga fällningen kommer det vara hår överallt. De måste borstas ett par gånger i veckan för att hålla sig fina. Pyreneérhundar tar väldigt lång tid på sig att mogna och blir inte vuxna förrän kring tre års ålder. De kan drabbas av magomvridning och höftdysplasi, vilket är vanligt med större raser. Öronproblem är också relativt vanligt.

Temperament


Pyrenéerhundar är majestätiska och lugna. De avlades för att kunna försvara en flock från vargar, och det är verkligen en vaktras. De kommer vara hängivna sin familj och misstänksam mot främlingar som de tror kan innebära ett hot. De är ganska högljudda hundar med ett starkt skall som kan vara svåra att hålla tysta under nattetid.

Hälsoproblem


Pyrenéerhundar kan drabbas av höftdysplasi, cancer, patellaluxation (knäledsurvridning), entropion (inåtvänt ögonlock som kan irritera ögat), hjärtsjukdomar och allergier.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 11 år
 • Vikt: 50 - 59 kg
 • Höjd: 63 - 81 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Vallhund
 • Storlek: Jätte
 • Energinivå: Låg
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Pyrenéerhund

Vår vackra pyrenees yuki
sömnig tjej

Senaste recensionen för Pyrenéerhund


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.