Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Perro de agua español Hundar

En vuxen spansk vattenhund som sitter snyggt och väntar på ett kommando En närbild av en spansk vattenhunds otroligt lockiga päls En underbar liten spansk vattenhund som ligger ner, redo att leka En spansk vattenhund som springer i full fart mot sin ägare En vacker vuxen spansk vattenhund som ligger prydligt och väntar på ett kommando. En vacker show spansk vattenhund med en kort buskig svans En brun spansk vattenhund med en vacker päls En närbild av en ung spansk vattenhunds tjocka lockiga päls En frisk vuxen spansk vattenhund som står högt och visar upp sin underbara fysik. En vit och brun spansk vattenhund som ligger i gräset En otroligt liten spansk vattenhundvalp som sitter snyggt och prydligt Den otroligt tjocka lockiga pälsen hos en spansk vattenhund

Historia


Perro de agua español, eller den spanska vattenhundens, historia är oklar. Ulliga vattenhundar har funnits i tusentals år, och rasens ursprung är oklar. Det är trolig att de härstammar från Turkiet och togs till Spanien därifrån. De liknar både portugisiska vattenhundar och irländska vattenspaniels, men är en egen ras separerad från dessa. De användes för att valla får, hämta byten, vakta djur och egendom, samt hämta nät åt fiskare.

Beteende


Perro de agua español är en nyfiken och intelligent ras. De tycker om att vara runt människor och älskar barn. De tenderar att fästa sig vid sin främsta ägare, men är kärleksfulla mot alla i familjen, också andra hundar och katter om de vuxit upp tillsammans. De kan dock ibland försöka valla mindre barn. De är oftast ointresserade av främlingar till att börja med, men när du släppt in gäster i hemmet kommer hunden acceptera dem och försöka få deras uppmärksamhet. Perro de agua españols har starka vaktinstinkter och kommer varna dig när någon kommer nära, så det är superviktigt med tidig socialisering och en chans att vänja sig vid besökare. De är uppmärksamma och glada och kommer vilja tillbringa all sin tid med dig. De tycker inte om att lämnas ensamma för länge, så se till att tidigt vänja dem vid detta också.

Perro de agua español måste få arbeta och lära sig saker. De älskar det och kommer snabbt bli uttråkade om de bara får komma ut på en kort promenad om dagen. Att ge dem matpussel och leksaker kan hjälpa till att hålla dem underhållna. Träning måste börja från första dagen, men de lär sig snabbt. De behöver konsekvent träning och en bestämd men vänlig hand för att göra så bra ifrån sig som möjligt. Ju tidigare du börjar desto bättre, eftersom de kan bli ganska envisa senare i livet. Apport, speciellt i vatten, är en av deras favoritlekar, och de kommer kunna springa upp och ner ur vattnet i timmar. Det stärker också deras vilja att komma tillbaka till dig.

De behöver ganska mycket motion för att bli trötta, men en lång promenad plus en lekstund brukar vara tillräckligt. Perro de agua españols har använts som terapihundar, för att hitta bomber och försvunna människor, och gör bra ifrån sig i agilitytävlingar; det finns ingenting de inte klarar av. Din främsta prioritet kommer vara att försöka hålla dem underhållna. En trött hund kommer vara lugn och nöjd inomhus, och efter en promenad kommer de rulla ihop sig och sova, helst så nära dig som möjligt.

Att ta hand om pälsen kan ta tid. Den bör inte borstas eftersom den naturligt trådar sig. Regelbundna bad håller pälsen ren, men den måste få lufttorka. Försök att trycka en absorberande handduk mot den för att få bort det mesta vattnet, men gnugga inte. Perro de agua español fäller inte, så det är bäst att ta med dem till någon professionell då och då för att se över pälsen.

Höftdysplasi och progressiv retinal atrofi är de främsta problemen med rasen. De kan också drabbas av öroninfektioner om öronen inte torkas efter att de simmat.

Temperament


Spanska vattenhundar är anpassningsbara och glada hundar. De är mångsidiga och älskar att apportera, men har också starka vallninginstinkter och är otroligt atletiska hundar med fantastisk uthållighet. De är hängivna sina familjer och väldigt kärleksfulla, men det är viktigt att tidigt vänja dem vid att umgås med andra.

Hälsoproblem


Spanska vattenhundar kan drabbas av höftdysplasi, öroninfektioner och muskuloskeletala skador (speciellt under 1 års ålder).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 14 år
 • Vikt: 18 - 22 kg
 • Höjd: 41 - 51 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Perro de agua español

Senaste recensionen för Perro de agua español


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.