Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Löwchen Hundar

En frisk vuxen lowchen med en härlig, tjock, vit päls, som sitter En lowchen valp med en otroligt mjuk, vit päls En vacker, liten lowchen-valp med en mjuk, svart päls En svart lowchen-valp som sitter snyggt och tålmodigt väntar på uppmärksamhet Två underbara små lowchen-valpar som sitter tillsammans En vacker liten lowchen med en stor, buskig svans. En vackert skött vuxen lowchen som travar över gräset. En närbild av en lowchens underbara, snygga, långa skägg. En frisk vuxen lowchen med en härlig tjock päls

Breed Rating (2 recensioner)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Löwchen är en liten hundras vars ursprung är okänt, men det finns tysk konst från 1500-talet som visar att rasen fanns redan då. Den härstammar förmodligen från Euopra och är besläktad med bichon frisé och bichon havanais. Den associerades till att börja med bara med adeln, en sällskaphund för eliten. Namnet betyden 'litet lejon' på tyska och kommer från den karakteristiska lejonmanen. Pälsen trimmas från sista revbenet hela vägen ner till bakbenen och fötterna. Svansen är delvis trimmad för att lämna en plym på toppen. Vid 1960-talet hade antalet hundar minskat till ett par hundra, men efter gemensamma uppfödningsansträngningar återvände rasen. Det är dock fortfarande en ganska ovanlig ras.

Beteende


Löwchen är en vänlig och glad hund som älskar att umgås med människor. De utvecklades som en sällskapshund och är otroligt bra på detta. De tycker inte om att lämnas ensamma för länge, och kan skälla och förstöra saker om de blir uttråkade. De behöver någon i närheten större delar av dagen. De är väldigt lojala och kärleksfulla och kommer vilja vara nära dig på soffan eller sängen.

De är inte direkta lata, utan tycker snarare väldigt mycket om att vara ute och promenera, men är mer än glada om de får sova i ditt knä. Löwchens verkar tycka om alla, och skapar starka band till sin familj. De kommer bra överens med främlingar och andra hundar och djur, speciellt om de vant sig från en tidig ålder. De fungerar bra som vakthundar eftersom de kommer annonsera när någon närmar sig - de hör allt. Löwchens är smarta och roliga hundar som älskar att vara dig till lags. De lär sig snabbt och tycker om lekar och trick. Många tycker om lydnads- och agilityträning, och de är förvånansvärt bra på det. De har otroligt mycket energi när de leker och älskar att springa runt i trädgården eller huset, men kommer lugna ner sig om du säger åt dem. Positiv träning med lek och godisbitar fungerar bäst. Att ge dem problem att lösa i form av leksaker eller lekar håller också deras sinnen på topp. De kan vara känsliga för hårda ord, men du kommer sällan behöva skälla på dem eftersom de lär sig väldigt snabbt.

Vissa individer kan skälla väldigt högt och mycket, så det är viktigt att tidigt lära dem kommandot 'tyst'. Pälsen måste borstas varannan dag, och lejonpälsen måste klippas ungefär en gång i månaden. Många ägare föredrar dock att hålla pälsen jämnlång för att spara tid och pengar. De fäller inte så mycket.

Löwchen är en väldigt frisk ras, men patellaluxation (lösa knäleder) kan ibland ses.

Temperament


Löwchen är en snäll och lugn hund. De är väldigt kärleksfulla och kommer vara som gladast när de får umgås med dig. Om ni gosar på soffan eller går bredvid varandra på promenad spelar ingen större roll för "den lilla lejonhunden".

De är vänliga mot främlingar och andra hundar men kan gräva och skälla mycket.

Hälsoproblem


Löwchens kan drabbas av patellaluxation (knäledsurvridning), allergier och ögonsjukdomar, t.ex. progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 5,4 - 8,1 kg
 • Höjd: 31 - 36 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Upp till 30 minuter

Bilder på Löwchen

Senaste recensionen för Löwchen (2 av 2)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Jag har en söt liten Löwchen - Denize,

Bra


Bästa kompis man kan ha. - Åsa,

Håller koll på hur man mår, slicka bort minsta lilla tår. Finaste kompis man kan ha.