Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Kleiner münsterländer Hundar

En vuxen liten munsterlander som står högt och visar upp sin vackra smala kropp En liten munsterlander som ligger ner och visar upp sin otroligt korta mjuka päls En vacker vuxen liten munsterlander som tålmodigt väntar på uppmärksamhet En närbild av en liten munsterlanders stora, mjuka och fluffiga öron. En frisk liten munsterlänning som ligger ner och väntar på ett kommando En härlig liten liten munsterlandervalp med vit kropp och brunt huvud En vuxen vuxen liten munsterlander med en underbar brun päls En liten munsterlander med kort, slät päls och långa lockiga öron. En vacker liten brun och vit liten munsterlander valp En frisk vuxen liten munsterlänning som sitter snyggt och väntar på sitt nästa kommando. Den underbara lilla münsterlänningen som springer i full fart

Historia


Kleiner münsterländer härstammar från Müenster-området i Tyskland och är förmodligen över 500 år gammal. De ägdes av adelsfamiljer och användes tillsammans med falkar för att jaga olika sorters byten, från ripa och anka till hjort och räv. Hunden kunde lokalisera och visa var bytet var innan jägarna släppte ut falkarna för att döda. Hunden kunde sen hitta det döda djuret åt jägarna. De arbetade nära sina ägare och försvann sällan lång bort. Under tidigt 1900-tal började 'vanligt folk' använda rasen för jakt, och den blev snabbt populär. Den är, förvånansvärt nog, inte besläktad med grosser münsterländer, utan är närmare spaniels och setters.

Beteende


Kleiner münsterländer är en kärleksfull ras som tycker om, och kräver, mänskligt sällskap. De tycker inte om att lämnas i en hundkoja, och vissa kan drabbas av separationsångest när de lämnas ensamma hemma för länge. De är bra med barn och andra husdjur så länge de växer upp tillsammans, och brukar vanligtvis tycka om gäster. Kleiner münsterländers tenderar att fästa sig vid en person i familjen, men kommer glatt klättra upp hos vem som helst i soffan när de vill få uppmärksamhet.

De är lätta att träna på grund av sin intelligens, men träning måste börja tidigt för att få ut så mycket som möjligt från dem. De svarar bäst på bestämd, kärleksfull och konsekvent träning och kommer snabbt inse vad det är du försöker lära dem. Deras jaktinstinkt visas tidigt, så att utnyttja detta i lekar hjälper dem att utvecklas. När de används som arbetshundar tränas de med en kombination av vokala kommandon och handsignaler. De vänder sig ofta om för att se var du är, och går sällan för långt bort, eftersom de tycker om att vara nära dig. Jaktinstinkten är som sagt stark, så de måste lära sig när de får och inte får jaga. Lättare sagt än gjort, men det lönar sig att lägga tid på.

Kleiner münsterländers tycker om att simma och är väldigt skickliga i vattnet. De älskar apportlekar i vattnet med flytande leksaker; det kan underhålla dem i timmar. De behöver ganska mycket motion eftersom det håller dem i fysisk form och mentalt stimulerade, men bara att vara ute tillsammans med dig gör dem glada. De har massvis med energi när ni är ute, och är fantastiska husdjur för en aktiv familj. Nyckeln är att låta dem springa och själv utforska; det tröttar ut dem och ser till att de håller sig lugna inomhus. Agility och andra tävlingar passar också rasen.

Pälsen måste borstas efter en lång promenad för att få bort damm och smuts, men det brukar räcka för att hålla pälsen fin. Ibland kan de behöva få pälsen på benen trimmade.

Kleiner münsterländers drabbas sällan av några hälsoproblem, men de kan vara giriga, så se till att du håller koll på vad de äter, eftersom de lätt kan gå upp i vikt. Öronen måste också hållas under uppsyn så att de hålls rena.

Temperament


Kleiner münsterländer är intelligenta och självsäkra. Eftersom de är jakthundar svarar de bra på både handsignaler och röstkommandon, och är väldigt mångsidiga hundar. De behöver massvis med psykisk och fysisk stimulans för att hållas lugna i hemmet. För lite eller för inkonsekvent träning gör att de snabbt bli svåra att kontrollera. De älskar mänsklig kontakt, och kommer vanligtvis skapa ett starkt band med vem det än är som oftast tar med dem ut.

Hälsoproblem


Kleiner münsterländer kan drabbas av vissa milda hudproblem och kan få öroninflammation efter simning, men är generellt sett en väldigt frisk ras.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 13 år
 • Vikt: 15 - 26 kg
 • Höjd: 46 - 56 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Kleiner münsterländer

Senaste recensionen för Kleiner münsterländer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.