Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Irländsk terrier Hundar

En ung, vuxen irish terrier som visar upp sin vackra röda päls En härlig skäggig irish terrier som ligger prydligt med tassarna nära varandra En vilande irish terrier som njuter av sin tid på Golvet En ung vuxen irish terrier som ligger ner och väntar på ett kommando Det karakteristiska trådiga, blonda skägget hos en irish terrier En närbild av en irish terriers vackra, trådiga päls och skägg En härlig, liten irish terrier som slappnar av på en stol En ung irish terrier som ligger ner och väntar på uppmärksamhet Två vackra irish terriers sitter prydligt och väntar på ett kommando En vacker, lång irish terrier med en röd päls för att hålla den varm

Historia


Den irländska terriern är en av de äldsta terrierraserna och klassades som en erkänd ras under 1870-talet. Det var vanligt under denna tiden att beskära öronen på arbetande terriers, men 1889 krävde den irländska terrierklubben att alla valpar som föddes efter ett specifikt datum hade öronen intakta. Det ledde till att det blev förbjudet att kupera öronen på alla raser också i Storbritannien. Irländska terriers var viktiga under första världskriget, då de transporterade meddelanden i skyttegravarna, och blev otroligt berömda för sin arbetarförmåga. Idag ses de sällan utanför utställningsringen.

Beteende


Irländska terriers är lojala, orädda och intelligenta vänner. De är hängivna sin familj, fungerar okej med katter och är lekfulla och kärleksfulla mot barn. De kan vara väldigt beskyddande över sin familj till den grad att de blir aggressiva, så det är viktigt att tidigt vänja dem vid att umgås. Det är bra att bjuda in massvis med vänner och andra hundar under valpens första veckor/månader. Om ni har gnagare i huset kommer de dock inte ha en chans. Irländska terriers kan vara ganska aggressiva mot andra hundar av samma kön och kommer vägra att gå undan, hur stor den andra hunden än är. Som sagt är det därför väldigt viktigt att låta dem umgås med andra för att minska risken för problem. Det kan vara bra att gå på valp- eller lydnadskurser för att uppmuntra sociala färdigheter.

Irländska terrier är smarta och envisa och kommer bara lära sig om de känner att de gynnas av det. Beröm, mat, leksaker och lek är bra incitament för träning, men du måste vara kreativ för att hålla dem intresserade. Korta stunder ofta är bäst för denna ras. De lär sig snabbt och älskar uppmärksamheten de får från dig när de gör någonting rätt, men det kan ändå vara väldigt svårt att träna dem. Irländska terrier älskar ljudet av sin egen röst, så 'tyst'-kommandot kan vara en bra början. Vissa individer älskar att gräva, andra gör det inte, men det kan vara bra att ge dem en sandlåda för att skydda dina rabatter. De har en naturlig instinkt att jaga små fluffiga varelser, och det kan vara svårt att kalla tillbaka en irländsk terrier när hen fått upp ett spår. Det blir oftast bättre allt eftersom de blir äldre, men det kan ta år snarare än månader. Irländska terriers kräver mycket motion och måste få en chans att springa runt och leka och utforska. De gör bra ifrån sig i agility- och lydnadstävlingar och är hängivna husdjur om de tränas väl.

Rasens tjocka sträva päls måste trimmas två gånger om året och borstas en gång i veckan. Om pälsen klipps tappar den sin färg och blir mindre vattentät. Irländska terriers är tuffa hundar som sällan blir sjuka. De är väldigt bra på att dölja sjukdom eller skador, så det kan vara svårt att se att de har ont.

Temperament


Irländska terrier är kavata och modiga hundar. De har starka personligheter och är bestämda och självsäkra, vilket kräver regelbunden belöningsbaserad träning. De kan vara något aggressiva mot andra hundar och mindre djur, eftersom de föredrar att få all din uppmärksamhet och kärlek.

De kommer bra överens med barn och fungerar bra inomhus, vilket gör dem till bra husdjur i de flesta hem.

Hälsoproblem


Irländska terriers kan drabbas av cystinuria (en medfödd njursjukdom som kan ge njurstenar), progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet) och allergier.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 13 - 14 år
 • Vikt: 11 - 12 kg
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Skadedjursbekämpning
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Irländsk terrier

Senaste recensionen för Irländsk terrier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.