Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hamiltonstövare Hundar

Historia


Hamiltonströvaren kommer från Sverige och utvecklades av grundaren till Svenska kennelklubben, Adolf Hamilton. Massvis med olika tyska hundraser användes, plus harriers och foxhounds för att skapa denna självständiga jakthund. De jagar ensamma och kan vandra i mil utan att bli trötta, på jakt efter hjort och hare. De är ganska vanliga i Sverige och börjar bli mer populära runt om i Europa som jakt- och utställningshundar, samt som husdjur.

Beteende


Hamiltonströvare vill arbeta och kräver mänsklig kontakt. De är bra husdjur men fungerar bäst med något äldre barn, eftersom de är livliga och lätt kan putta omkull mindre barn. De är vanligtvis vänliga mot alla de möter, men kommer skälla när någon är vid dörren. De är försiktiga runt människor och andra hundar om de socialiserats tillräckligt, och tycker om att veta vad som händer runt omkring dem. Hamiltons kommer väldigt nära sin familj, så det är viktigt att låta dem träffa mycket andra människor för att motverka att de blir för beskyddande. De är vanligtvis okej med katter om de introduceras från en tidig ålder, men det är en jaktras som tycker om att springa efter byten. Husdjurskaniner har ingen chans.

De har en stark jaktinstinkt och kan springa i timmar. Hamiltonstövare kommer alltid tillbaka, men bara när de är klara. Det är därför bäst att promenera med dem i koppel. Hur mycket du än litar på din hund kommer hen försvinna bort när hen fått upp ett spår. De älskar att röra på sig och är bra joggingpartners. Utan tillräckligt med fysisk aktivitet kan de snabbt bli uttråkade och destruktiva inomhus, så de behöver en lång promenad med möjlighet att springa, samt en livlig lekstund hemma. När de är trötta kommer de nöjt krypa upp nära dig för att mysa.

Grundläggande lydnadsträning bör börja tidigt eftersom denna stora ras lätt kan dra omkull dig i koppel. Enkla kommandon och att gå fint i koppel bör läras först. De svarar bra på positivt beröm och ätbara belöningar, men ett 'bra jobbat' och fysisk kontakt räcker för att göra dem glada. Som tidigare nämnt kan de ibland springa ifrån dig. Hamiltonströvare har avlats för att jaga, och det ligger i deras natur att springa iväg. Försök att lära dem att komma tillbaka på signal, men det kommer troligtvis aldrig fungera till 100%. Lugnt och säkert ledarskap är det bästa sättet att träna denna intelligenta men envisa ras.

Den korta pälsen behöver väldigt lite arbete. De är renliga hundar som bara kräver en borstning i veckan för att få bort döda hårstrån.

Hamiltonströvare är friska hundar men kan ibland drabbas av höftdysplasi och epilepsi. Det är dock väldigt ovanligt.

Information om rasen


  • Status: Vanlig
  • Livslängd: 11 - 12 år +
  • Vikt: 23 - 27 kg
  • Höjd: 46 - 58 cm
  • Ovanlig: Nej

Bilder på Hamiltonstövare

Senaste recensionen för Hamiltonstövare


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.