Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Grosser münsterländer Hundar

En GorGeooss svart stor munsterlander med en härlig mjuk päls En stor munsterlander med en vacker spräcklig päls En härlig ung stor munsterlander med silkeslena svarta öron En ung, ung och spänstig stor münsterlänning med brokig päls En bedårande stor munsterlander med tungan i vädret En stor munsterlänning som njuter av en promenad genom ett fält med vilda blommor En ungdomlig stor munsterlänning som njuter av en promenad på landet En atletisk stor munsterlänning som hoppar över en stock

Historia


Grosser münsterländer, härstammar från Münster-området i Tyskland. De tros ha funnits redan på medeltiden, men det har inte bekräftats, och rasen erkändes först under 1800-talet. De föddes upp som jakthundar, och är fortfarande väldigt framgångsrika på tävlingar i Tyskland. Tidigare användes bara bruna och vita jakthundar, så den svartvita münsterländern var inte så populär till att börja med. Rasen tros ha uppkommit genom korsning av tysk pointer och setters från kontinenten. Idag är rasen väldigt populär i Tyskland, Storbritannien och Kanada, och vinner ofta priser i jakttävlingar.

Beteende


Münsterländern är en vänlig, alert och kärleksfull kompanjon. De tycker om att vara nära både vuxna och barn, och är oftast lugna och tysta inomhus. De kommer bra överens med andra hundar, katter och djur, och brukar oftast vara okej med främlingar i hemmet om de socialiserats tidig. De passar bäst som husdjur för en aktiv familj, med fokus på aktiv. De är arbetarhundar och måste få mycket motion. Münsterländers kommer nöjt sova på soffan och vara lugna när ni är hemma, men bara om de först fått en lång promenad.

Münsterländers är lätta att träna och måste arbeta. De tycker om att bära saker i munnen, och det bästa sättet att börja träning är att använda deras naturliga beteende och kasta saker åt dem att hämta och ta tillbaka till dig. De behöver kärleksfull och positiv träning utan hårda ord och tuff behandling. De lär sig oftast fort och älskar att vara dig till lags, men försöka utnyttja svagheter hos tränare. Flyball, agility, lydnad, jakt och terapi är alla möjliga med en münsterländer. De är anpassningsbara hundar som gör bra ifrån sig med det mesta.

De måste få komma ut, och det finns ingenting de tycker bättre om än långa promenader genom skog, öppna fält och svårgenomtränglig terräng. De försvinner sällan långt bort, utan föredrar att vara nära sin ägare. De har massvis med energi och måste få bli av med den. Leriga pölar är en favorit, men även när de är helt täckta i torkad lera kommer de vilja hoppa upp i soffan och gosa med dig. Om de inte får tillräckligt med motion kan de bli ganska destruktiva i hemmet. Münsterländers tycker om att simma och är bra vid jakt av vattenfåglar. De passar bäst för en väldigt aktiv person eller familj som tycker om att gå långa promenader varje dag. De är också bra för löpare, eftersom de är otroligt uthålliga.

Rasens halvlånga päls skyddar dem från tjock terräng när de är ute och utforskar, men den plockar också upp mycket smuts och damm. Därför är det bäst att borsta igenom pälsen efter varje promenad, så att saker inte fastnar. Tikar har kortare päls än hanarna.

Temperament


Grosser münsterländer är glada och sociala hundar. De skapar tajta band med sin familj och passar bra i familjer med andra husdjur och/eller barn. De kräver massvis av psykisk och fysisk stimulans för att hållas lugna inomhus. Det är också viktigt att konsekvent träna dem så att de vet vem som bestämmer. De är värdelösa vakthundar som kommer välkomna de flesta in i hemmet med entusiasm.

Hälsoproblem


De är väldigt friska hundar, men på grund av bristfällig uppfödning kan man ibland se höftdysplasi.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 13 år
 • Vikt: 23 - 32 kg
 • Höjd: 58 - 66 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Underull
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Grosser münsterländer

Senaste recensionen för Grosser münsterländer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.