Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Griffon d'arret à poil dur Hundar

En vacker, busig, trådhårig pekande griffon som pustar ut En vilande vuxen trådhårig spetsig griffon som visar upp sitt skägg. En vuxen trådhårig spetsig griffon som ligger ner och flämtar. A En vacker trådhårig pekande griffon som sitter och väntar på uppmärksamhet. En underbar trådhårig pekande griffon med skägg och trådig päls. En skrovlig trådhårig pointing griffon med en härlig tjock svartvit päls.

Historia


Griffon d'arret à poil dur klassas som en modern ras, och utvecklades för jakt i terräng. De korsades med griffons, spaniels, tyska och franska pointers och setters under 1800-talet för att skapa den ras vi ser idag. Den blev populär under andra världskriget när man verkligen förstod rasens otroliga förmåga att verka i fält.

Beteende


Griffons är vänliga, människoorienterade hundar som älskar att vara folk till lags. Den avlades för arbete och älskar att vara utomhus och utforska. De trivs som bäst kring människor, och tycker inte om att lämnas ensamma, utan stannar helt så nära sin ägare de kan. Det gör att det är lätt att kalla tillbaka dem. Träning över lag är relativt lätt eftersom de är intelligenta och vill vara dig till lags. De är väldigt valplika större delarna av sitt liv, och är väldigt roliga och clowniga. De är hängivna sin familj och är fantastiska husdjur. Griffon d'arret à poil dur är försiktiga och kärleksfulla mot barn och vänliga mot främlingar och andra husdjur.

Rasen är otroligt bra på att arbeta, och kommer behöva relativt mycket regelbunden motion för att hålla sig friska och glada. De är dock väldigt lugna och avslappnade, och kommer älska att krypa upp bredvid dig i soffan och vila efter en lång promenad (om de får vill säga). De kommer skälla när någon närmar sig dörren, och kan vara ganska beskyddande över sin familj. Det är viktigt att hunden får träffa så mycket människor som möjligt tidigt i livet så att de vänjer sig vid främlingar. De tycker om att simma och kommer hitta närmsta vattenkälla var ni än är.

De har en tjock underull med en strävhårig övre päls som skyddar dem från undervegetation och håller dem isolerade. Pälsen måste borstas två gånger i veckan och trimmas ett par gånger om året för att få bort döda hårstrån. Griffons är en relativt frisk ras men kan ibland få öroninfektioner eftersom öronen täcker hörselgången.

Temperament


Griffon d'arret à poil dur är hängivna sällskaphundar. De är atletiska och älskar att springa vid din sida ute på landet. Eftersom de är så kärleksfulla tycker de inte om att lämnas ensamma och kan drabbas av separationsångest om de tvingas vara själva för länge. De kommer bra överens med främlingar och nya hundar, men kan vara ganska högljudda och ibland svåra att träna.

Hälsoproblem


Griffon d'arret à poil dur drabbas ibland av höftdysplasi, entropion (inåtvänt ögonlock som kan irritera ögat), progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), allergier, hypotyreos och hjärtsjukdomar.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Höjd: 50 - 60 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Stort hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Jakthund
 • Storlek: Stor
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Griffon d'arret à poil dur

Senaste recensionen för Griffon d'arret à poil dur


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.