Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Grand basset griffon vendéen Hundar

En vacker basset griffon vendeen grand som ligger ner En vacker basset griffon vendeen grand sitter ner En närbild av en basset griffon vendeens huvud med en härlig våt näsa En fluffig basset griffon vendeen grand korsar sina tassar En glad basset griffon vendeen grand som ligger i gräset

Historia


Grand basset griffon vendéen, eller GBGV, är en fransk ras som kommer från avel av grand griffon. Den härstammar från Vendee-regionen i Frankrike (därav namnet) och användes för att jaga vildsvin, hjort och hare. I hemlandet Frankrike används hundarna för att jaga i flock. Rasen 'designades' under sent 1800-tal för att skapa den perfekta hunden att använda för att hitta harar i terräng. GBGVs används fortfarande för jakt, men är nu vanligare som husdjur. De har nyligen blivit mycket mer populära och avlas nu även utanför Frankrike.

Beteende


GBGVs är glada och extroverta hundar som tycker om att vara kring människor. De föddes upp som flockhundar, så de passar bäst i en familj där någon är hemma större delen av dagen, eller som har andra hundar, eftersom de behöver sällskap. De är fantastiska med barn och andra husdjur, och är vanligtvis väldigt lugna och nöjda inomhus, så länge de får uppmärksamhet. Om de blir uttråkade kan de ibland bli destruktiva och drabbas av separationsångest, så försök att involvera dem i ditt dagliga liv - de vill veta vad som händer runt omkring dem. De kommer skälla/sjunga när någon närmar sig ytterdörren eller om de blir uppspelta, och det är ett högt melodiskt skall som många tycker är väldigt gulligt. Grannar brukar dock inte hålla med.

De avlades fram för att arbeta utan mänsklig guidning, så det kan vara svårt att träna dem. De är smarta och intuitiva och behöver bestämd, rättvis och konsekvent träning så att de lär sig vem som bestämmer. Om du visar dig svag som de försöka ta över. Du kan glömma repetitiva övningar, de tröttnar direkt, så försök istället med lekar och matbaserad träning. De är intelligenta och kommer vilja lista ut vad du vill att de ska göra, och förstår vanligtvis ganska fort. Deras vilja att spåra och jaga är stark, så låt dem inte gå utan koppel på områden som inte är inhägnade. Vanligtvis kommer de tillbaka när du ropar, men om de fått upp ett spår glömmer de snabbt att du ens finns. De tycker om att vara dig till lags, men bara om det inte finns något bättre att göra!

GBGVs behöver relativt mycket daglig motion, och det hjälper dem stimulera sina aktiva sinnen. De är fantastiska vandringskompanjoner och har en otrolig uthållighet på promenader. De fungerar bra inomhus och kommer sova när du har andra saker för dig, men de behöver ett par långa promenader om dagen för att hålla sig glada och friska.

Pälsen måste borstas regelbundet för att få bort döda hår, och öronen bör klippas då och då för att förebygga öroninflammationer.

Det är en frisk ras, men unga GBGVs bör behandlas försiktigt för att minska risken för skador på deras omtåliga ryggrad. Som valpar bör de inte springa upp och ner för trappor eller hoppa upp och ner från möbler eftersom det kan leda till ryggproblem senare i livet. Epilepsi och glaukom kan också ses ibland.

Temperament


Grand basset griffon vendeen är kärleksfulla och lojala hundar. Det är en ras som passar de som älskar långa promenader på landet. GBGVs har fantastisk uthållighet och mår som bäst när de får studsa omkring vid din sida hela dagen och sen somna framför en brasa. De kommer överens med alla och älskar sällskap (från både människor och hundar), och hatar att lämnas ensamma.

Hälsoproblem


Grand basset griffon vendeens kan drabbas av höftdysplasi, patellaluxation (knäledsurvridning) och ögonproblem senare i livet.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 11 - 13 år
 • Vikt: 18 - 20 kg
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Stor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Höga
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Grand basset griffon vendéen

Senaste recensionen för Grand basset griffon vendéen


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.