Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dvärgschnauzer Hundar

En vuxen svartvit dvärgschnauzer med vacker lång päls och skägg. En ung vuxen dvärgschnauzer som står högt och visar upp sin mjuka gråvita päls. En vacker dvärgschnauzer med en välvårdad kort, mjuk päls En liten fin schnauzervalp som ligger mycket fint med tassarna ihop. En ung dvärgschnauzer som sträcker ut sina bakben En vacker, liten dvärgschnauzer med grått skägg och grå öGonbryn. En frisk, vuxen dvärgschnauzer som vilar på en bänk tillsammans med sin ägare. En underbar dvärgschnauzer med ett huvud som sticker upp ur buskarna. En dvärgschnauzer som visar upp sin otroligt friska kropp och välvårdade päls. En dvärgschnauzer med ett härligt långt skägg som ligger i soffan. En vacker, svart dvärgschnauzer som ligger i gräset En vacker dvärgschnauzer med kort päls och långt skägg. En siluett av en dvärgschnauzer och dess ägare

Historia


Dvärgschnauzern skapades under sent 1800-tal i Tyskland. Den utvecklades genom att korsa standardschnauzers med affenpinscher och pudel för att skapa en vakthund som var bra på att döda råttor. Alla schnauzers har fått sitt namn från en hund, Schnauzer, som visades upp runt 1880. Schnauzer betyder ungefär 'litet skägg' på tyska. Standard- och dvärgschnauzern visades som samma ras tills 1933, då de blev klassade som separata raser, och hamnar nu i olika klasser vid utställningar.

Beteende


Schnauzers är lekfulla och alerta hundar. De tenderar att skälla mycket när de hör okända ljud, och är orubbliga när de försöker hitta små lurviga djur ute på promenad. De är lätta att träna och lär sig fort, men kan vara väldigt envisa, så de behöver en bestämd hand och regelbunden träning. De är vänliga mot andra hundar och främlingar, och allmänt väldigt bra med barn - oftast också andra husdjur om de får vänja sig. De skäller snarare än biter, och är väldigt sällan aggressiva. De är väldigt lekfulla hundar och kan ta lite tid på sig att mogna, de första åren kommer de absolut bete sig som livliga valpar.

Schnauzers har massvis med energi och måste motioneras regelbundet för att hållas stimulerade. Om de blir uttråkade kommer de försöka hitta på något annat roligt, vilket ofta betyder att de kommer tugga på något i huset. Schnauzers gör alltid bra ifrån sig på agility och fly ball-tävlingar, och älskar att vara folk till lags. De är kärleksfulla mot människor och kommer följa efter dig och vara involverade i familjeaktiviteter, och älskar att mysa i soffan. De förväntar sig att få sova i din säng, vanligtvis efter att de grävt ett stort hål i din trädgård.

Schnauzers behöver klippas och trimmas ett par gånger om året, och borstas 2-3 gånger i veckan. De kallas ibland för en fällningsfri hund, men det är inte sant. Fällningen är dock minimal och märks knappt, så de är perfekta om du inte vill ha hundhår överallt. Det är en allmänt frisk ras, men de bör få öronen torkade efter att de simmat eftersom de lätt kan drabbas av öroninfektioner.

Temperament


Dvärgschnauzers är lekfulla och lojala. Personligheten skiljer sig mycket mellan olika individer. Vissa kan vara väldigt lekfulla, och andra inte alls särskilt intresserade. De flesta älskar dock en bra promenad och att sen vila i sin säng.

De trivs bra med nya människor och djur, men de flesta bryr sig inte så mycket. De älskar sina familjer otroligt mycket, och blir bra vakthundar.

Hälsoproblem


Dvärgschnauzers kan drabbas av höftdysplasi, patellaluxation, Legg-Calve-Perthes sjukdom (nedbrytning av lårbenshalsen som kan leda till svullna leder och rörelsesvårigheter), grå starr, urinstenar, matsmältningssjukdomar, koaguleringssjukdomar, hudproblem och diabetes.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 14 år
 • Vikt: 5 - 8.2 kg
 • Höjd: 30 - 35 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Dvärgschnauzer

Senaste recensionen för Dvärgschnauzer


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.