Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dvärgpudel Hundar

En svart vuxen dvärgpudel med en vacker traditionell pudelpäls En närbild av en ung dvärgpudels huvud, med en mjuk, tjock päls. En härlig liten dvärgpudel som pustar på Golvet En härlig liten chokladbrun dvärgpudel som sitter mycket uppmärksamt En lydig vuxen dvärgpudel som sitter snyggt och väntar på kommandon. En vacker vuxen dvärgpudel med sin vackra lilla vita valp. En underbar liten dvärgpudelvalp med en vacker, tjock vit päls. Den underbara, tjocka, röda pälsen hos en dvärgpudel En dvärgpudel med en vacker, välvårdad päls. En vacker, liten dvärgpudel som njuter av ett uppfriskande dopp. En frisk, vuxen dvärgpudel som sitter tålmodigt och väntar på att få leka. En liten dvärgpudel som sitter bland löven och väntar på ett kommando. En härlig, liten dvärgpudel som njuter av lite motion i Snow En underbar dvärgpudel som äter en Godbit på Golvet En vuxen dvärgpudels vackra, fluffiga öron Tre underbara miniatyrpudlar som sitter upp på en fåtölj och vill ha lite uppmärksamhet

Historia


Många tror att pudeln kommer från Frankrike, men det är mer troligt att den började som en lockig ras från Asien och tog sig till Europa med herdar. Pudeln är en fantastisk vallhund och jägare, och älskar att simma. Den lockiga pälsen isolerar hunden från det kalla vattnet, och de är otroligt bra på att jaga änder. Rasen utvecklades i Tyskland för att bli den ras vi känner igen idag. De användes så som militär- och guidehundar, och i cirkusar. Fransmännen älskade dock pudeln så mycket att den blev Frankrikes nationalras.

Beteende


Pudlar är otroligt intelligenta och behöver sällan bli tillsagda mer än ett par gånger innan de lär sig. Deras psyke arbetar fort, och de är lätta att träna. De är otroligt sociala hundar som älskar att arbeta och utan tvekan gör vad du ber dem att göra så länge de blir belönade med beröm. De kräver konsekvent träning för att hålla sig glada, och kommer alltid vilja lära sig. De är livliga, lekfulla, lojala och tillmötesgående. De är fantastiska husdjur och kommer bra överens med barn, så länge de inte blir dragna i svansen eller barnen skriker. De är något försiktiga med främlingar till att börja med, men vänjer sig fort. De trivs också med andra hundar om de tidigt fått vänja sig.

Pudlar är intelligenta hundar som kräver träning. De tror att de är människor och kommer vilja behandlas som sådana, så det är viktigt att tidigt vara bestämd, eftersom de annars kommer tro att de bestämmer. De kräver ganska mycket motion, vare sig det är en lång promenad eller en simtur, samt gott om lek i trädgården. De älskar att leka med bollar och gör bra ifrån sig på agilitytävlingar; allting som håller dem psykiskt och fysiskt aktiva är bra. När det kommer till pälsvård ramlar pudlars hår inte av utan fastnar i omkringliggande päls, så det behövs borstas ofta för att motverka knutor. Eftersom pälsen inte sprids runt i huset är de bra hundar för allergiker.

Blindhet och epilepsi är vanligare hos pudlar än de flesta andra raser.

Temperament


Dvärgpudlar är lydiga och lekfulla hundar. De är intelligenta och tillmötesgående, och är därför perfekta husdjur. De kommer ofta bli väldigt fästa vid en person, så det viktigt att tidigt vänja dem vid andra människor och hundar för att få en social och välfungerande hund.

Dvärgpudlar älskar att träffa nya hundkompisar, men de kan skälla väldigt mycket!

Hälsoproblem


Dvärgpudlar kan drabbas av höft- och armbågsdysplasi, patellaluxation, Legg-Calvé-Perthers sjukdom (nedbrytning av lårbenshuvudet som kan leda till svullna leder och rörlighetsproblem), diskbråck, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), epilepsi och blindhet.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 14 - 18 år
 • Vikt: 12 - 14 kg
 • Höjd: 25 - 40 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Sällskapshund
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Upp till 1 timme

Bilder på Dvärgpudel

Senaste recensionen för Dvärgpudel


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.