Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dvärgpinscher Hundar

En härlig liten miniatyrpinscher med fräcka små öron En miniatyr pinscher valp med ett lekfullt litet ansikte En söt miniatyr-pinscher med öronen spetsade. En GorGeous miniature pinscher redo för en lek En liten pinscher på promenad med pälsen på.

Historia


Dvärgpinschern härstammar från Tyskland och har funnits i hundratals år. De avlades för att döda råttor och andra skadedjur på gårdar, och troddes vara en mindre version av dobermann pinscher. Det stämmer dock inte; det är en egen ras som fanns innan dobermannen. Efter första världskriget blev de väldigt populära i Tyskland, och intresset ökade snabbt runt om i världen. De döptes officiellt om till dvärgpinscher 1972.

Beteende


Dvärgpinschern är en aktiv, nyfiken och alert hund som älskar att var runt sin familj, och kommer vilja ta del i allting du gör. De passar bäst för en familj med äldre barn eftersom yngre kan leka lite för hårt med dem, och kan bli nafsade om de inte är försiktiga. De är självständiga och alltid redo, men kan vara misstänksamma mot främlingar och andra hundar om de inte tidigt socialiserats. Valpkurser är ett måste för att vänja dem vid andra hundar. Dvärgpinschers är helt orädda, så det är viktigt att du tar befälet för att motverka problem senare i livet. De är glada hundar som älskar att leka och kommer spela clown för att få din uppmärksamhet. De är kärleksfulla och beskyddande över sin familj, och älskar att krypa upp bredvid dig i soffan.

Dvärgpinschers är självständiga och vet vad de vill, vilket kan göra träning svårare. De behöver en bestämd men vänlig hand som kan lära dem regler, eftersom de annars kommer försöka ta över. Eftersom de är otroligt aktiva är lekar och aktiviteter bra sätt att lära dem saker, och de älskar agility, flyball och lydnadstävlingar. De tycker om att vara dig till lags och att se dig glad, det är bara det att de ibland inte förstår vad de ska göra för att få dig glad (det är åtminstone vad de får dig att tro).

De kräver en lång promenad om dagen, men det går bra att gå i koppel. Om du kan släppa dem fria på en säker plats är det ännu bättre. Lek med andra hundar bör övervakas eftersom de är tuffa, men ibland kan bli skadade om leken blir för livlig. De är riktiga utbrytare och kommer alltid försöka hitta ett sätt att ta sig ut från trädgårdar eller parker. Dvärgpinschers älskar att jaga små ulliga saker, så om de ser en kanin och inte går i koppel... lycka till! De har också en tendens att äta alltid de hittar, så se till att hålla koll.

Dvärgpinschers kan påverkas av kyla på grund av sin lilla kroppshydda, så de bör ha på sig en jacka under vintern. Den korta pälsen måste bara borstas ibland för att få bort döda hårstrån. Det är en ganska frisk ras, men associeras ibland med patellaluxation och epilepsi.

Temperament


Dvärgpinschers är livliga och energiska små hundar. De är lekfulla och kommer väldigt nära sina familjer. De älskar att bli klappade när de ligger bredvid dig på soffan, men också tuffa lekar.

De är kända för att vara ganska ovänliga mot andra husdjur och främmande hundar, och tycker inte så mycket om gäster. Lite av detta kan vänjas bort med tidig socialisering, men deras revirinstinkter är ofta väldigt starka. Det gör å andra sidan dem till fantastiska vakthundar.

Hälsoproblem


Dvärgpinschers kan drabbas av höftdysplasi, Legg-Calvé-Perthes sjukdom, epilepsi, hjärtsjukdomar, grå starr, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), hudproblem och hypotyreos.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 13 - 17 år
 • Vikt: 3,6 - 4,5 kg
 • Höjd: 25 - 30 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög

Bilder på Dvärgpinscher

Senaste recensionen för Dvärgpinscher


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.