Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Coton de tuléar Hundar

En glad coton de tulear med håret i flätor. En coton de tulear som äter middag. En vacker coton de tulear i en fluga. En fluffig coton de tulear som ser söt ut i en fluga. En hoppande coton de tulear på en promenad En vacker ung coton de tulear i en korg. En elegant coton de tulear som njuter av det fria. Två GorGeous coton de tulears som har en hundkyss

Breed Rating (1 Reviews)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Coton de tuléar härstammar från Madagaskar och tros ha funnits i flera hundra år. Rasens exakta ursprung är okänt, men den kom förmodligen till ön med besökande skepp som tog dit kvinnor med sina sällskapshundar. De blev snabbt populära bland lokalbefolkningen och accepterades till och med av hovet. Rasen är namngiven efter staden Tulear och den är känd för sin bomullsliknande päls.

Under 1970-talet togs rasen till Frankrike, och man började arbeta för att etablera rasen. Något senare anlände den i USA, och blev väldigt populär.

Beteende


Coton de tuléar, eller cotie, är en glad och kärleksfull hund. De älskar att vara i centrum, är nyfikna och roliga att umgås med. De kommer väl överens med barn, andra hundar och katter, och är allmänt trevliga mot främlingar. Om de tidigt vant sig vid att umgås kommer de möta alla som hälsar på med entusiasm, men kan annars bli ganska blyga och nästan beskyddande över sin familj.

Deras kärleksfulla personlighet har liknats med labradorens, men i en mycket mindre storlek. De är tillgivna och kommer vilja gosa med dig på soffan så mycket som möjligt. De måste ha människor runt sig större delar av dagen och tycker inte om att lämnas ensamma för länge. Det är bäst att vänja dem vid små stunder åt gången för att lära dem att det är okej att vara ensam. De kan drabbas av separationsångest och älskar ljudet av sin egen röst, så de kommer förmodligen skälla högt och mycket om de lämnas ensamma.

Coton de tuléars är ganska lätta att träna eftersom de älskar att vara dig till lags. De älskar att gå på bakbenen för att få dig att skratta, och kan vara ganska clown-lika ibland. Positiv förstärkning och massvis med beröm gör att de snabbt lär sig. Det är dock bäst att göra träningen rolig, eftersom deras envisa sida lätt kan göra uppror mot mer 'formell' träning. De är kända för att ta väldigt lång tid på sig att bli rumsrena.

De behöver en kort promenad varje dag och älskar att leka både utom- och inomhus. Apport och kurragömma är favoriter och kommer trötta ut dem ganska fort, men de kan också gå längre promenader om du vill. Så länge de är nära sin familj kräver de ganska lite - kli på magen och gosande i soffan håller dem glada.

Pälsen fäller inte på samma sätt som hos de flesta hundar, utan lösa hårstrån fastnar i omkringliggande päls, så den måste borstas dagligen. Ta med hunden till en professionell salong ett par gånger om året för att hålla pälsen i fint skick, och de måste regelbundet badas för att hålla pälsen ren.

Coton de tuléar är en frisk ras, men på grund av sin begränsade genpool kan de ibland drabbas av hjärt- och ögonproblem.

Temperament


Coton du tuléars har ett avslappnat och komiskt temperament. De älskar att ha roligt och att leka i trädgården och sedan mysa på soffan. De är otroligt sociala hundar som älskar att träffa andra. En coton du tuléar kommer bli vän med alla de träffar! Med det sagt är det fortfarande viktigt att tidigt vänja dem vid att umgås så att de inte är rädda när de träffar främlingar. De kan vara svåra att rumsrensträna, och kan bli ganska högljudda utan regelbunden träning.

Hälsoproblem


Coton du tuléars kan drabbas av allergier, progressiv retinal atrofi (nedbrytning av näthinnan som kan leda till blindhet), höftdysplasi, patellaluxation, hjärtsjukdomar, epilepsi, Legg-Calvé-Perthes sjukdom och tandproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 14 - 20 år
 • Vikt: 4 - 8,2 kg
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Lång
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Medel

Bilder på Coton de tuléar

Senaste recensionen för Coton de tuléar (1 av 1)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Världens bästa familjehund - Björn,

Världens bästa hundras om du vill ha en familjehund. Snäll, lyhörd och gillar närhet men samtidigt lekfull och busig. Robust för sin storlek - stor hund i litet paket. Vi har haft pälsen relativt kortklippt på vår hund och då är pälsvården inte så jobbig.