Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Cirneco dell'etna Hundar

Cirneco dell'etna hund mot en vit bakgrund Cirneco dell'etna hund närbild porträtt Cirneco dell'etna hund som står i en sandig glänta Cirneco dell'etna hund med utbredd tunga i ett blomsterfält Cirneco dell'etna på ett fält redo att spela. Söt cirneco dell'etna som lägger sig ner bredvid en vas med blommor

Historia


Cirneco är en liten hund som härstammar från Sicilien, specifikt regionen runt vulkanen Etna. Den användes av lokalbefolkningen för att jaga kanin och hare, och är känd för sin förmåga att fortsätta jobba under omständigheter med väldigt lite mat och vatten. De har otroligt luktsinne och rör sig snabbt och smidigt över tuff terräng.

Cirneco dell'etna är den minsta av jakthundarna från öarna i medelhavet, och används numera mest som utställningshund och som husdjur.

Beteende


Cirneco dell'etna är en vänlig och aktiv hund som tycker om människor. Precis som många hundar måste de vänjas vid att umgås med andra, men kommer vanligvis väl överens med okända människor, och passar bra i en familj. Eftersom de är vinthundar kommer de förmodligen jaga katter, men kan komma överens med dem om de växt upp tillsammans. De tycker om andra hundar inomhus, och är generellt vanliga och lekfulla mot hundar de träffar på promenad. Deras vänliga och utåtriktade natur gör att de tycker om barn och är väldigt lojala. Små barn som inte lärt sig hur man beter sig runt hundar bör dock undvikas eftersom cirneco är en känslig ras som ogillar tuff lek eller retande. De älskar uppmärksamhet och att vara nära dig, så att hålla dem borta från soffan eller din säng kommer bli ett heltidsarbete.

Cirnechi (plural) är smarta och lär sig snabbt, men många har kort uppmärksamhetsspann och kan blir lätt uttråkade av långa träningspass. De lär sig bäst av korta sessioner med positiv förstärkning och beröm som uppmuntring. De älskar alla sorters tävlingar och fungerar ofta bra som terapihundar eftersom de älskar uppmärksamhet.

Cirnechi är energiska och kräver mycket motion. Långa promenader med chans att springa håller den både psykiskt och fysiskt aktiva och motverkar uttråkning. Eftersom de är vinthundar kan de dock försvinna på en sekund när de ser någonting, så det är bäst att promenera med dem på ett säkert område eller i koppel. Om du gillar att springa är det perfekt att ta med dem ut på löprundan, de är otroligt uthålliga. Trädgården måste vara säker med ett högt staket eftersom de är väldigt bra på att både hoppa och klättra. De tycker också om att gräva, så för att motverka att de förstör hela trädgården är det bäst att ge dem en sandlåda att ha roligt med. De kommer kunna leka med leksaker i timmar och verkar aldrig tröttna, men om de får tillräckligt med motion är de vanligtvis lugna och stilla inomhus.

Pälsen är kort och kräver väldigt lite arbete. Den måste borstas två gånger i veckan för att hållas skinande och få bort döda hår. De tycker oftast inte om att någon rör deras tassar, så att klippa klorna kan vara svårt. Att vänja dem från en tidig ålder gör att det blir lättare längre fram. Cirneco dell'etna är en frisk hundras utan några ärftliga problem. På grund av avsaknaden av kroppsfett och deras tunna hud kan de dock lätt skrapa och skära sig. De kommer ibland behöva en jacka under vintern.

Information om rasen


 • Status: Ovanlig
 • Livslängd: 12 - 15 år
 • Vikt: 8 - 12 kg
 • Höjd: 43 - 51 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel
 • Pälsvård: Oftare än en gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Hög
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Cirneco dell'etna

Senaste recensionen för Cirneco dell'etna


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.