Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bichon frisé Hundar

En frisk ung bichon frise med en vacker päls Tre unga bichon frise-valpar satt tätt ihop En bichon frise som tar en välförtjänt vila på gräset. En vacker, liten bichon frise som sitter snyggt och väntar på ett kommando En underbar, liten bichon frise valp som ligger hopkrupen i en filt En ung, frisk bichon frise som hoppar över gräset.

Breed Rating (3 Reviews)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Garden

Historia


Bichon frisé härstammar från medelhavet och skapades genom att korsa stora vattenhundar med mindre vita hundar för att skapa den grupp hundar som heter bichons. Fyra raser skapades: maltese, havanais, bolognese och tenerife. Det tros att bichon frisé utvecklades från tenerife, och togs till Italien av seglare för att snabbt bli väldigt populär bland överklassen. Över åren tappade de lite av sin status, men blev istället en favorit hos lägre klasser eftersom de lätt lärde sig trick och därför kunde användas av gatukonstnärer.

Beteende


Bichon frisé är en vänlig och lekfull hund som älskar mänsklig kontakt. De är underbara husdjur och vänliga mot främlingar, andra hundar och husdjur (vanligtvis). De tycker om att vara i centrum och kommer vilja tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med dig. De trivs därför inte alls med att vara ensamma. Deras lekfulla personlighet gör att de är perfekta husdjur för respektfulla barn. De kan bli något destruktiva mot hemmet, och sig själv, om de är uttråkade, så det är bäst att de har någon med sig större delen av dagen. De är känsliga och läser av humör och förändringar. Dessa små hundar hör väldigt bra och kommer skälla av minsta lilla. De tycker om att skälla, och är väldigt bra på det, så se till att de tränas tidigt så att grannarna inte klagar. De är dock väldigt bra vakthundar eftersom de är så uppmärksamma.

Träning är viktigt eftersom de är smarta hundar som älskar att lära sig saker. Det är bra att börja tidigt och fortsätta träna dem ofta eftersom de älskar den kontakt ni får. De måste få relativt mycket motion, helst i form av små promenader, men tycker också om att följa med dig på promenader till affären, när du gör ärenden i bilen etc. Så länge de får umgås med människor kommer de vara glada, vare sig det är ute på promenad eller när ni myser i soffan.

Bichon frisé klassas som en hypoallergen hund, eftersom de inte fäller (det gör de visserligen, men håren tenderar att fastna i pälsen snarare än ramla av). Borsta och trimma pälsen regelbundet för att minska risken för att den tovar sig. Många ägare väljer att klippa pälsen kort för att minska pälsvården ännu mer. De kan drabbas av knäledsproblem och vissa allergier. De är kända för att vara väldigt svåra att få rumsrena.

Temperament


Bichon frisé är väldigt sociala och pålitliga hundar. De hatar att lämnas ensamma, så om du måste vara borta under längre perioder är detta kanske inte rätt hund för dig. De är otroligt energirika och lekfulla hundar som kommer bra överens med barn och andra husdjur, men kan vara väldigt svåra att få rumsrena.

Om de får gott om daglig motion och en plats nära dig i soffan kommer du absolut få en vän för livet.

Hälsoproblem


Bichon frisé kan drabbas av patellaluxation (urvridna knäleder), ögonsjukdomar och höftdysplasi. Det är också väldigt viktigt att hålla pälsen fin eftersom den annars troligtvis kommer orsaka hudproblem.

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 12 - 13 år
 • Vikt: 5 - 10 kg
 • Höjd: 23 - 29 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Medel - Hypoallergen
 • Pälsvård: Varje dag
 • I stan eller på landet: Båda
 • Minimal storlek på boende: Lägenhet
 • Minimal storlek på trädgård: Ingen trädgård
 • Rastyp: Toyhund
 • Storlek: Liten
 • Energinivå: Hög

Bilder på Bichon frisé

Min tjej Rosie
Biltur
Molly Mop
Molly Mop

Senaste recensionen för Bichon frisé (3 av 3)


4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

- Monica,

En fantastisk hund, sällskaplig och klok. Pigg och glad! Borstad varje dag och lekfull. En trogen vän.


Såå snäll och gosig hund - Lara,

Har haft bichon frise i 8 år. Världens bästa hund


Bästa - Bert,

Världens bästa hund