Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bayersk viltspårhund Hundar

En bayersk bergshund som ligger ner och ser väldigt kunglig ut En bayersk bergshund som ligger ner och visar upp sina vackra öron Ett vackert bayerskt berg som ligger ner och gäspar. En stilig bayersk bergshund som sitter ner Ett soppigt bayerskt berg som ligger ner med stora bruna öGon En glad bayersk bergshund som leker med en boll En stark bayersk bergshund på gräs

Historia


Den bayerska viltspårhunden härstammar från Tyskland och är resultatet av medveten korsning av hannoveransk spårhund och bavarian för att skapa en talangfull spårhund som var stark och lätt att träna. De användes av jägare för att leta upp stora skadade byten över bergiga områden, och på grund av sin lätta kroppshydda gjorde dessa hundar bra ifrån sig. Rasens egna klubb öppnade 1912 och de blev väldigt populära i Tyskland, samt Österrike och Ungern.

Beteende


Den bayerska viltspårhunden är en taktfast och lätthanterlig hund som tycker om att vara kring människor. De kan verka blyga runt främlingar, men är sällan aggressiva, bara försiktiga. De kommer varna dig när någon närmar sig huset, men är hopplösa vakthundar. De älskar barn och kommer kräva uppmärksamhet från alla i familjen, som de skapar väldigt starka band med. De tycker inte om att lämnas ensamma för länge och passar bäst i en familj där någon är hemma större delen av dagen eftersom de lätt drabbas av separationsångest. På grund av sin jaktinstinkt fungerar de dock inte så bra med katter, även om det ibland går om de växer upp tillsammans. När du är hemma kommer de försöka vara så nära dig som möjligt, med en viftande svans och kärleksfulla slickningar.

Eftersom de är arbetshundar bör träning vara ganska lätt, och med de flesta kommandon stämmer det. De behöver bestämt och konsekvent träning med flera olika metoder så att de inte blir uttråkade. Det allra svåraste att lära dem är att komma tillbaka när du ropar. Bayerska viltsprårhundar är framavlade för att följa spår och kommer springa i kilometer för att komma till sitt byte. Det finns då ingenting du kan göra för att få dem att komma tillbaka, så var försiktig. De är rörliga och snabba hundar och försvinner långt bort på bara några sekunder.

Bayerska viltspårhundar behöver massvis med daglig motion och har fantastisk uthållighet när det kommer de till att gå och springa. De behöver ett jobb att göra, så spårträning och agility är bra sätt att hålla dem psykiskt och fysiskt aktiva. Så länge de är utomhus och med sin familj är de väldigt nöjda hundar.

Deras päls är slät men tjock för att skydda den från vegetationen när de är ute och jagar, så den måste borstas ett par gånger i veckan.

De är väldigt friska hundar som sällan blir sjuka. De har en tendens att försöka gömma sjukdomar och skador, så det är viktigt att hålla koll på dem och undersöka allt som verkar ovanligt. Höftdysplasi och epilepsi ses ibland hos rasen, samt öroninfektioner.

Temperament


Bayerska viltsprårhundar har ett hängivet och modigt temperament. De är lugna inomhus och kommer väldigt nära sina familjer, men så fort de är ute på landet blir de som ombytta och älskar att följa sin starka nos var den än tar dem. Det gör att de kan vara ganska svåra att kontrollera utan koppel, speciellt med sin otroliga uthållighet och muskulösa kropp.

Hälsoproblem


Bayerska viltspårhundar kan drabbas av höftdysplasi och entropion (inåtvänt ögonlock som kan irritera ögat).

Information om rasen


 • Status: Vanlig
 • Livslängd: 10 - 12 år
 • Vikt: 20 - 25 kg
 • Höjd: 43 - 51 cm
 • Ovanlig: Nej
 • Päls: Kort
 • Pälsvård: En gång i veckan
 • I stan eller på landet: Land
 • Minimal storlek på boende: Litet hus
 • Minimal storlek på trädgård: Liten till medelstor trädgård
 • Rastyp: Hound
 • Storlek: Medel
 • Energinivå: Medel
 • Motionsbehov: Mer än 2 timmar

Bilder på Bayersk viltspårhund

Bgs

Senaste recensionen för Bayersk viltspårhund


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.