Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Tysk vädur Kaniner

Tysk vädur Historia

Under 1960-talet började tyska kaninentusiaster utveckla en medelstor kanin med hängande öron som skulle vara ett komplement till de engelska och franska vädurskaninerna. Resultatet blev den satta, kortbenade tyska väduren med ett gulligt utseende och utmärkande krokig nos.

Rasen togs upp i tysk rasstandard för första gången 1968.

Tyska vädurar ska väga 2,9 - 3,9kg. De bör vara väldigt stora och muskulösa, och ha en rund och satt kropp. De bör också ha ett runt huvud med en krokig nos, korta framben, bakben som ligger parallellt med baken och tassar som inte sticker ut när kaninen är i avslappnad position.

Tysk vädur Beteende

Tyska vädurskaniner kan vara fantastiska husdjur, och är vanliga på kaninutställningar. De är lätta att hantera på grund av sin storlek och lugna natur, och detta i samband med deras vilja att leka gör dem till perfekta husdjur.

Det är viktigt att lära sig att hålla en tysk vädur på rätt sätt eftersom de kan bli nervösa och stressande om de inte känner sig säkra.

Tysk vädur Varianter

Grå, blågrå, stålgrå, chinchilla.

Tysk vädur Status

Vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Tysk vädur

Tysk vädur till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Tysk vädur till salu.

Senaste recensionen för Tysk vädur

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.