Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Havanna Kaniner

Havanna Historia


Havanna-kaniner utvecklades i slutet på 1800-talet. Rasen är ett resultat av en kull från två kaniner som inte var renrasiga, och vars ursprung man inte kunnat härleda. Vissa av kaninerna i denna kull hade en mörkbrun färg, vilket vid denna tiden var väldigt ovanligt. Ungarna korsades med ryska kaniner, och ungarna från dessa kullar parades igen med den ursprungliga bruna hanen.

Havanna har fått sitt namn efter färgen på sin päls, som är samma som den på kubanska cigarrer.

Rasen spred sig senare över Europa under tidigt 1900-tal. 1916 kom den för första gången till Amerika, och blev väldigt populär på pälsmarknaden tack vare sin unika färg.

Havana rabbits have a stocky build and weigh between 2.5 and 4kg.

Havanna Beteende


Dessa kaniner passar som husdjur eftersom de är vänliga, livliga och uppmärksamma utan att vara nervösa. En del havanna-kaniner kan vara lite svårare att ha att göra med, så om du funderar på att skaffa en är det bra att undersöka släktträdet.

Havanna Varianter


Choklad, blå, svart.

Havanna Status


Vanlig

Bilder på Havanna

Bramble Havanna

Havanna till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Havanna till salu.

Senaste recensionen för Havanna


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.