Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Siamese sable (Martin sable) Kaniner

Siamese sable (Martin sable) Historia

Rasen sable skapades i flertalet olika länder vid ungefär samma tidpunkt. I Storbritannien korsade D.W. Irving under tidigt 1900-tal rysk kanin med chinchilla, och dessa sable-kaniner hade mörkare päls på nosen, tassarna och svansen, men inte med samma starka kontrast som rysk kanin. Rasen visades på en utställning 1920. Det tog ett tag innan rasen erkändes, men är nu känd som siamese eller martin sable.

I Tyskland skapade Emil Thomsen från Stellingen en liknande kanin genom att korsa chinchilla, blå havana, belgiska harar och thüringer. En fransk uppfödare, Fraineau, skapade samtidigt ytterligare en liknande kanin i Frankrike genom att korsa chinchilla-kaniner med kaniner med albino-gener. Fraineau visade sin kreation på en stor utställning i Paris 1925. Över Atlanten utvecklade också Otto Brock, en uppfödare från Kalifornien, en sable-kanin genom selektiv avel av chinchilla-kaniner med den speciella sable-teckning.

Sable-kaniner väger 2,5-3,5kg och har en lång kropp. Rasen har mörkare färg på nosen, tassar och svans. Deras mörka ögon verkar röda i vissa vinklar.

Siamese sable (Martin sable) Beteende

Det är en aktiv och lekfull ras som är väldigt social och kommer tycka upp sällskap från andra kaniner.

Siamese sable (Martin sable) Varianter

Sepia, blå, siames (gul).

Siamese sable (Martin sable) Status

Vanlig

Liknande produkter

Bilder på Siamese sable (Martin sable)

Siamese sable (Martin sable) till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Siamese sable (Martin sable) till salu.

Senaste recensionen för Siamese sable (Martin sable)

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.