Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Belgisk hare Kaniner

En belgisk hare med otroligt stora bakfötter En belgisk hare har en vacker lång näsa En närbild av en belgisk hares underbara stora öron

Belgisk hare Historia

Belgiska harar kommer föga förvånande från Belgien, och uppkom under tidigt 1700-tal. Rasen utvecklades genom att kors vilda och tama kaniner för att skapa en praktisk köttkanin. Den kom till England 1874 där rasen utvecklades av en Mr Lumb och blev mer livlig och pigg, likt de engelska vildkaninerna.

Under slutet av 1800-talet skapades 'Belgian Hare speciality club' i England, och rasen blev mer och mer populär också i USA. Vid 1920-talet hade rasens popularitet i stort sett försvunnit. Många försökte föda upp rasen för kött även om det var fysiskt opassande. Det gjorde att rasen blandandes ut, och det var ett tag väldigt svårt att hitta en renrasig belgisk hare.

Belgisk hare är en stor kanin som är slank med långa ben. De har en kraftig kastanjbrun färg och stora, klara hasselnötsfärgade ögon.

Belgisk hare Beteende

Belgiska harar är intelligenta och energiska. De kan bli rädda av mycket ljud och rörelse på grund av sin vakenhet och nervösa läggning. Rasen passar inte för nybörjare eller barn.

Belgisk hare Varianter

Belgiska harar är röda/kastanjebruna med hasselnötsfärgade ögon.

Belgisk hare Status

Vanlig

Liknande produkter

Bilder på Belgisk hare

Belgisk hare till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Belgisk hare till salu.

Senaste recensionen för Belgisk hare

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.