Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hermelin Kaniner

Hermelin Historia

Hermelinkaninen (nederländsk dvärg) är en väldigt populär husdjurskanin. Denna lilla ras kommer från Nederländerna, där de inte föddes upp för kött eller päls, utan för att de såg så gulliga ut och var populära på utställningar.

Rasen utvecklades under 1900-talet genom korsning av polish dvärg-kaniner med ännu mindre vild kaniner. Efter ett par generationer blev resultatet en ytterst vänlig tamkanin som kommer i en rad olika färger och mönster.

Rasen dök upp på olika platser i Europa under sent 1940-tal, och importerades av amerikaner under 60- och 70-talet. Hermelinkaninen erkändes av American Rabbit Breeders’ Association (ARBA) 1969.

Hermelinkaniner väger mellan 0,5 och 1,6kg.

Hermelin Beteende

Trots att hermelinkaniner är mycket mindre än de flesta raser är de väldigt aktiva och behöver gott om plats att springa runt på.

De liknar katter och hundar på så sätt att de är intelligenta nog att rumsrenstränas och kan ofta lära sig ett par olika kommandon.

Vissa hermelinkaniner kan vara något oroliga i sin natur på grund av sina vilda förfäder, men det varierar mellan individer.

Hermelin Varianter

Hermelinkaniner kommer i otroligt många färger, bland andra svart, blå, blåögd vit, choklad, kastanj, chinchilla, fawn, lila, lynx, opal, orange, silver och sköldpaddsfärgad.

Hermelin Status

Vanlig

Liknande produkter

Bilder på Hermelin

Hermelin till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Hermelin till salu.

Senaste recensionen för Hermelin

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.