Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hermelin Kaniner

Hermelin Historia


Hermelinkaninen (nederländsk dvärg) är en väldigt populär husdjurskanin. Denna lilla ras kommer från Nederländerna, där de inte föddes upp för kött eller päls, utan för att de såg så gulliga ut och var populära på utställningar.

Rasen utvecklades under 1900-talet genom korsning av polish dvärg-kaniner med ännu mindre vild kaniner. Efter ett par generationer blev resultatet en ytterst vänlig tamkanin som kommer i en rad olika färger och mönster.

Rasen dök upp på olika platser i Europa under sent 1940-tal, och importerades av amerikaner under 60- och 70-talet. Hermelinkaninen erkändes av American Rabbit Breeders’ Association (ARBA) 1969.

Hermelinkaniner väger mellan 0,5 och 1,6kg.

Hermelin Beteende


Trots att hermelinkaniner är mycket mindre än de flesta raser är de väldigt aktiva och behöver gott om plats att springa runt på.

De liknar katter och hundar på så sätt att de är intelligenta nog att rumsrenstränas och kan ofta lära sig ett par olika kommandon.

Vissa hermelinkaniner kan vara något oroliga i sin natur på grund av sina vilda förfäder, men det varierar mellan individer.

Hermelin Varianter


Hermelinkaniner kommer i otroligt många färger, bland andra svart, blå, blåögd vit, choklad, kastanj, chinchilla, fawn, lila, lynx, opal, orange, silver och sköldpaddsfärgad.

Hermelin Status


Vanlig

Bilder på Hermelin

En nederländsk dvärgkanin som sitter bredvid varandra.
Alice och barn
Alice satser
En svartvit fläckig kanin satt i en soffa

Hermelin till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Hermelin till salu.

Senaste recensionen för Hermelin


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.